Dalslands aktiviteter - Västra Götaland

Genom många års ständig utveckling kombinerat med kreativt nytänkande har Dalslands aktiviteter skapat en hållbar verksamhet som starkt bidrar till att utveckla besöksnäringen i hela Dalsland.

Dalslands Aktiviteter är en av norra Europas största anläggningar när det gäller upplevelser och äventyr ute i skog och mark. Besökaren kan välja bland ett 50-tal olika aktiviteter, allt ifrån spännande äventyr till mysiga naturupplevelser. Höghöjdsbana, kajakpaddling, bush craft, ridning och stolphopp är bara några av de aktiviteter de erbjuder. Utöver aktiviteter erbjuder de även boende i olika former och restaurang med lokal mat.

Hållbarhetens tre dimensioner

Miljömässig hållbarhet - Under 2023 har paket med i princip noll-utsläpp av koldioxid lanserats och med minimalt slitage. De olika boendeformerna har mycket låga koldioxidutsläpp. Till Dalslands Aktiviteter kan besökare komma med tåg och bli upphämtade på närmsta station med elbil. Här serveras mat som tar inspiration från skogens och sjöarnas skafferi. Allt lagas i största möjliga mån av närproducerade råvaror. Anläggningen har bland annat en egen vilthantering och butik som hanterar viltkött från älg, hjort, vildsvin och mufflon.

Ekonomisk hållbarhet - Dalslands Aktiviteter är i ständig utveckling. Exempel på verksamheter som har tillkommit under senare år är boenden i flera glashus samt förvärv av närliggande Laxsjöns camping, charkuteri för viltprodukter och ett breddat aktivitetsutbud. Verksamhetens olika grenar gör företaget till en mer attraktiv arbetsgivare, då de kan erbjuda olika arbetsuppgifter och fler helårsanställningar. För hotellen i Dalsland utgör Dalslands Aktiviteters utbud viktiga reseanledningar, och de bidrar därmed till fler arbetstillfällen även i andra verksamheter.

Social hållbarhet - Samarbete med olika företag i Dalsland är en självklarhet. Som exempel kan nämnas att för tvätt anlitas ett lokalt företag och glashusen är designade och uppförda av en lokal arkitekt och byggare. En stor del av maten som serveras köps från andra lokala leverantörer och en stor del av personalen kommer från området.

Delar generöst kunskap

Dalslands Aktiviteter är generösa med att dela med sig av sin mångåriga kunskap och sitt kontaktnät för att stötta utvecklingen av besöksnäringen och hjälpa nystartade företag. Bland kunderna finns bland annat skolklasser, ungdomsgrupper och universitetsutbildningar som under sina besök får kunskap om naturen och hållbar utveckling.