The Wood Hotel i Sara kulturhus - Västerbotten

The Wood Hotel i Sara kulturhus har tagit besöksnäringen i Västerbotten till nya höjder och förflyttat skogen in till staden. I Sara Lidmans anda har de byggt ett av världens högsta hotell i trä som andas mod och vilja att tänka nytt. Lokala råvaror, återbruk och förnyelsebar energi genomsyrar verksamheten.

Matsal i ljust trä med stora glaspartier.

Foto: The Wood Hotel

I centrala Skellefteå hittar man The Wood Hotel, en av världens högsta träbyggnader. Hotellet erbjuder 205 rum, 3 restauranger, rooftop SPA och 3 konferenslokaler. Här blandas en minimalistisk stil ihop med norrländska detaljer och material som åldras vackert med tiden Dessutom erbjuder hotellet kongressmöjligheter i Sara kulturhus där de har ansvar för mat och dryck.

Med hållbarhet i fokus

The Wood Hotel och Sara kulturhus andas hållbarhet ur alla dimensioner. Hotellet är klimatneutralt och lokala råvaror, återbruk och förnyelsebar energi är en självklarhet såväl som att det är Green-Key-certifierat. Att hotellet är byggt i trä bidrar till att hela byggnaden i sig är klimatpositiv. I tillägg är värme, kyla och ventilation helt klimatneutralt tack vare ett samarbete mellan Skellefteå Kraft och ABB som gör att de minimerar förbrukningen av helt förnybar energi. Det är en hållbart framtagen träkonstruktion som absorberar mer CO2 än vad som används.

Här står kulturen i centrum för byggandet av ett hållbart samhälle idag och om 100 år. Samarbetet med lokala producenter, entreprenörer och föreningar stärker den lokala ekonomin.

En inspiration för alla

I Sara Lidmans anda har The Wood Hotel och Sara kulturhus inspirerat samhällsbyggare över hela världen. Med utmanande arkitektur och innovativa hållbarhetslösningar har de bidragit till att stärka besöksnäringen i Västerbotten och blivit en fyr till hela regionen. Stoltheten över det västerbottniska och det samiska är närvarande och de hållbara valen kommuniceras och hjälper besökaren att göra hållbara val.

The Wood Hotel i Sara kulturhus Länk till annan webbplats.