Hotell Höga Kusten - Västernorrland

Hotell Höga Kusten är Sveriges första vindkraftsdrivna hotell. Med ett gott värdskap och nätverksbyggande med andra lokala aktörer bidrar de till att utveckla platsen och att lyfta Höga Kusten som smakdestination.

Vy över hotellet och höga-kustenbron i dimma i bakgrunden.

Foto: Hotell Höga Kusten.

Med en storslagen utsikt över Högakustenbron ligger Hotell Höga Kusten. Hotellet har en stor konferens- och nöjesverksamhet och erbjuder populära paketlösningar som vänder sig till ett flertal målgrupper. Maten är närproducerad i största möjliga mån och företaget samarbetar med lokala entreprenörer både när det kommer till kryddor, kött och dryck. Hotellet lockar lokala, nationella och internationella besökare året om.

I framkant med nya upplevelser

Hotell Höga Kusten tänker och agerar utifrån trender och ser till att alltid vara i framkant med nya upplevelser. Finns inte upplevelserna så skapas de. Som exempel har de skapat en vandringsled upp på Hornöberget som kallas Lilla Höga Kusten-leden. Leden tillsammans med möjligheten att bo bra och äta gott har skapat populära vandringspaket. Trenden med utomhusmatlagning har vuxit och många grupper bokar in sig på en konferens på hotellet för att sedan äta lunch ute i det fria med en storslagen utsikt. På vintern finns möjlighet att hyra snöskor och köpa med sig en färdig fika- eller lunchryggsäck att ta med på vandringen. Hotellets frisbeegolf har också lett till ett ökat antal besökare.

Tar hand om sina anställda

Hotell Höga Kusten är en förebild med sitt arbete inom kompetensförsörjning och arbetar aktivt med att erbjuda sina anställda bra arbetsvillkor. Här är arbetsspråket i köket ibland engelska för att kunna tillgodose arbetsmarknaden för flera och ta in nytt och fräscht tänk i köket. Hotellet hjälper även till att underlätta för de anställda att ta sig till och från jobbet. De utbildar kontinuerligt sin personal i bland annat värdskap och har utbildningar kring att ta tillvara ”hela ”djuret” för att minska spill och dålig lönsamhet.