Tillväxtverket

Statistik om korttids­arbete 2020

Via vårt statistikverktyg kan du se hur många ansökningar som kommit in, hur många som har beviljats, vilka belopp det rör sig om och hur de är fördelade på län och bransch.

Till Verktyget

Statistikverktyg om korttidsarbetelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Film: Korttidsarbete – statistikverktyg

Vill du ha en genomgång av verktyget? Då kan du se vår utbildningsfilmlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om verktyget

I statistik-verktyget hittar du Tillväxtverkets statistisk om det äldre korttidsstödet som gick att söka under 2020. Via statistik-verktyget kan du se hur många ansökningar som kommit in, hur många som har beviljats, vilka belopp det rör sig om och hur de är fördelade på län och bransch. Du kan själva ladda ned siffror fördelade per region och bransch ned till femsiffrig SNI-kod (Standard för svensk näringsgrensindelning).

Alla ansökningar är preliminära från början och stäms av vid minst två tillfällen innan ärendena avslutas. I takt med att allt fler ärenden stäms av och avslutas kommer det faktiska utfallet i både belopp och antal permitterade att bli allt säkrare. Nettobeloppet är det belopp som i dagsläget bäst beskriver utfallet av korttidsarbetet.

Resultaten kan exporteras till excel-format.

Uppgifterna i statistik-verktyget uppdateras vanligtvis dagligen.

Statistik för korttidsarbete 2021

För tillfället finns ingen tillgänglig statistik om ansökningar för det nya stödet för korttidsarbete som går att söka under 2021.