Så fungerar det att söka

Ni kan söka finansiering genom våra utlysningar. För att få finansiering krävs det att ni genomgår ett antal steg, både före och efter ni erhållit finansiering.

Steg till finansiering

1. Hitta en utlysning

Vi erbjuder finansiering genom olika erbjudanden som vi kallar utlysningar. Varje utlysning är inriktad på att utveckla ett specifikt område, ibland endast i en specifik region i landet. Hitta den utlysning som passar ert projekt där ni verkar.

2. Planera er ansökan

Innan ni söker finansiering bör ni förbereda er ansökan. Med hjälp av våra handböcker och instruktioner får ni koll på vilka krav som gäller och vilket material vi behöver. För viss finansiering behöver ni även testa er projektidé.

3. Ansök

När ni har förberett er ansökan och utlysningen för finansiering har öppnat kan ni genomföra själva ansökan. Ni gör detta via e-tjänsten "Min ansökan". Följ länken i utlysningen för att komma rätt.

4. Genomför och rapportera

När ni erhållit finansiering för ert projekt är det dags att genomföra projektet. Då ska ni rapportera om hur det går. Även detta görs via e-tjänsten Min ansökan. Använd våra handböcker för att få koll på hur rapporteringen ska göras.

Handböcker

Använd våra handböcker och instruktioner för att få hjälp när du planerar och genomför finansierade projekt.

Min ansökan

För de flesta stöd ni kan söka hos oss använder ni e-tjänsten "Min Ansökan". Varje utlysning har en direktlänk som hjälper er rätt.

Frågor och svar

Vem kan söka?

Det finns olika krav på er som ansöker, och de kan variera beroende på vilken typ av finansiering det gäller. Se till att följa anvisningarna i den specifika utlysningen och läs kraven i den aktuella handboken.

Var kan jag ansöka om finansiering?

Ska ni göra en ny ansökan om finansisering går ni lättast via länken "Ansök via Min ansökan" i utlysningen som leder er direkt till ansökansformuläret i Min ansökan.

Många stöd och bidrag som "Min ansökan" tillhandahåller hanteras regionalt av olika myndigheter eller organisationer med regionalt utvecklingsansvar. Har ni frågor som rör en specifik ansökan, stöd eller bidrag? Kontakta den mottagande organisationen.

Jag har ett pågående ärende. Var hittar jag mina uppgifter?

När ni loggat in på "Min ansökan" hittar ni era egna uppgifter på "Mina sidor”. Där kan ni till exempel se era ärenden och vilken e-post ni har kopplad till ert konto.

Jag har hört att jag måste använda EU-logotypen men vet inte hur?

Om ni har ett EU-finansierat projekt behöver ni använda EU-logotypen. I handboken för EU-projekt beskriver vi hur ni ska informera och sprida kunskapen om EU-finansieringen.