- Startsida
- Tillväxtverket
- Om Tillväxtverket
- Press och nyheter
- Aktuellt från TIllväxtverket
Aktuellt från Tillväxtverket
Filtrera resultatet
Det här formuläret postas automatiskt
-
Anmäl dig till Landsbygdsveckan – fler än 85 arrangemang över hela landet!
Landsbygdsveckan äger rum för första gången den 2-7 maj 2023. Intresset från arrangörer har varit stort och programmet rymmer fler än ...
-
Film om turism och besöksnäring och dess betydelse för Sverige
Turism och besöksnäring skapar attraktiva platser, tillväxt och jobb över hela landet. Tillväxtverket och Svensk Turism har tagit fram...
-
13 platser visar vägen för hållbar platsutveckling
Hur arbetar man med hållbar platsutveckling i praktiken? Vilka processer, arbetssätt och metoder kan användas och vilka förutsättninga...
-
Hållbar regional utveckling kräver helhetsperspektiv
En hållbar regional utveckling kräver ett ökat helhetsperspektiv. Miljömässiga, sociala och ekonomiska aspekter behöver hanteras samti...
-
Nu drar arbetet med livsmedelsstrategin 2.0 igång
Tisdag 7 februari stod landsbygdsminister Peter Kullgren värd för en kick off för Livsmedelsstrategi 2.0. Över 80 företrädare från liv...
-
Hej och välkommen till nya tillvaxtverket.se!
Vi har en ny webbplats med finansiering och kunskap i fokus − som lyfter fram det som du som besökare efterfrågar mest. Vi vill hjälpa...
-
Hur går man från 480 till 1300 anställda under en pandemi?
Korttidsuppdraget har fört med sig många lärdomar som vi på Tillväxtverket vill dela med oss av. En av dem är hur vi snabbt lyckats re...
-
Stora Turismpriset 2022
Årets vinnare av Stora Turismpriset har på kort tid etablerat ett nytt internationellt resmål i Sverige. Pater Noster fick idag ta emo...
-
Framtidsspaningar om livsmedel och konkurrenskraft
Vill du få en inblick i hur nuläget för den svenska livsmedelssektorn ser ut? Och veta mer om vårt pågående arbete inom livsmedelsstra...
-
Enklare riskklassning av livsmedelsverksamheter
Projektet FörRätt tar fram nationella standarder för e-tjänster för omklassning och anmälan av livsmedelsverksamheter med anledning av...
-
Stärkt tillväxt i livsmedelskedjan genom sjömat och växtbaserat
Sweden Food Arena presentar en unik kartläggning som belyser behovet av innovation och forskning i två separata värdekedjor, sjömat oc...
-
Nya lösningar för en förbättrad kompetensförsörjning
Att hitta personal har länge varit en utmaning för företagen i hotell- och restaurangbranschen. Under pandemin försvann dessutom många...
-
Årets exportregion
Norrbotten är årets exportregion 2022. Regeringen delar ut priset Årets exportregion som ett led i arbetet med att öka exporten från h...
-
Ny tjänst underlättar för svenska livsmedelsföretag
Den nya tjänsten bygger på att data hämtas från olika myndigheter och samlas på den myndighetsgemensamma webbplatsen verksamt.se. Förs...