Hallands Matgille stöttar den lokalproducerade maten

I Halland finns ett EU-projekt som hjälper de livsmedelsförädlande företagen att växa på ett hållbart sätt.

- Hallands Matgille har gjort en jättestor nytta för oss. Vi har fått ett annat självförtroende, säger Raimo Einosson, trädgårdsmästare och delägare av Warberg tomat.

Raimo Einosson, trädgårdsmästare och delägare av Warberg tomat pratar med projektledaren för Hallands Matgille.

Raimo Einosson, trädgårdsmästare och delägare av Warberg tomat till höger i bild.

På 1970-talet gick Raimo en trädgärdsutbildning och sedan började han jobba på Warberg tomat tillsammans med sin pappa. Sedan dess har han blivit kvar.

Raimo kan därför följa företagets utveckling en bra bit tillbaka i tiden och kan därför konstatera att den varit märkbar sedan de kom i kontakt med regionalfondsprojektet Hallands Matgille.

- Hallands Matgille har gjort en jättestor nytta för oss som egenföretagare. Vi har fått ett annat självförtroende och fått en annan inblick i hur vi ska uppföra oss, sköta oss och utveckla företaget, säger han.

Utöver det har företaget nyanställt och utvecklat flera andra delar av verksamheten.

- Vi har anställt tre personer, utvecklat vårt bageri, gjort om vår inredning och hela vår grafiska design. Det har fört med sig en massa saker och kontakter vi inte hade innan, säger Raimo.

I den här filmen träffar vi dels Raimo, men också Anna-Maria Spaniol, projektledare Hallands Matgille. Projektet arbetar för matinnovation i Halland och har finansierats av Europeiska regionala utvecklingsfonden.

Se filmen: Hallands Matgille - Så gör EU nytta i Sverige

Hallands Matgille

... ska hjälpa de livsmedelsförädlande företagen att växa på olika sätt. De ska också hjälpa de stora företagen att öppna upp sina kök till förmån för små och medelstora företag så de kan utveckla nya produkter.

Fakta om projektet

Programområde: Västsverige
Projekttid: 2018-01-01 - 2022-10-31
Stödmottagare: Signerat Halland Ekonomisk Fören
Beviljat stöd från EU:s regionala utvecklingsfond (SEK): 8 580 000