Öka kommersialisering och export av svensk miljöteknik - Swedish Cleantech.se

Inom ramen för Swedish Cleantech arbetar Tillväxtverket för att öka kommersialisering och export av svensk miljöteknik.

Två personer håller upp en halvt genomskinlig jordglob mot gröna trädkronor och en blå himmel.

Bakgrund

Miljötekniska lösningar är viktiga i den gröna omställningen och näringslivets roll är avgörande för att uppsatta klimat- och miljömål ska uppnås. Sverige ligger långt fram när det gäller utveckling och innovation.

Få företag klarar dock de stora utmaningar som det innebär att gå direkt från en innovation till kommersialisering och export. De flesta miljöteknikföretag behöver växa i Sverige innan de kan närma sig exportmarknaderna.

Inom ramen för Swedish Cleantech arbetar Tillväxtverket för att öka kommersialisering och export av svensk miljöteknik.

Insatser

Webbplatsen Swedish Cleantech.se

Webbplatsen Swedishcleantech.se är Sveriges största webbplats för miljöteknikföretag.
På webbplatsen finns information från ett 30-tal myndigheter, bransch- och intresseorganisationer samt regionala aktörer.

På Swedish Cleantech.se får företag hjälp med att utveckla sina affärer på hemmamarknaden, och att förbereda sig för export genom samlad tillgång till kunskap, finansiering och nätverk.

På webbplatsen finns:

  • en överblick över aktuell finansiering och rådgivning inom miljöteknikområdet
  • stöd för att hitta samarbetspartners eller få kontakt med aktörer som jobbar inom miljöteknikområdet
  • ett av Sveriges mest omfångsrika kalendarierna när det gäller mässor, seminarier och andra event som kan hjälpa företaget att utveckla sina affärer både i Sverige och internationellt
  • möjlighet att prenumerera på ett dagligt nyhetsutskick inom de miljöteknikområden de är intresserade av.

Webbplatsen Swedish Cleantech.com

Swedishcleantech.com är en internationell webbplats som riktar sig till köpare och investerare. Webbplatsen drivs och utvecklas av IVL Svenska Miljöinstitutet på uppdrag av Tillväxtverket.

Vid slutet av 2023 var nära 1 000 svenska miljöteknikföretag representerade på webbplatsens företagslista på engelska. Listan fungerar som ett skyltfönster och hjälper företagen att hitta affärspartners, köpare och investerare i Sverige och i andra länder.

Resultat

Vid slutet av 2023 hade webbplatserna över 120 000 besökare varav ungefär hälften kom från andra länder än Sverige. Besökarna till Swedish Cleantech.com kom från 189 länder varav de flesta från stora miljöteknikmarknader så som Indien, Indonesien, Brasilien, USA, Spanien, Kina och Storbritannien.

Nätverk och samverkan

Kontakt

Kontakta oss som arbetar med Swedish Cleantech på Tillväxtverket:

swedishcleantech@tillvaxtverket.se