Tillväxtverket

EU-projektet C-voucher

Är ditt företag intresserat av att utveckla er mot en cirkulär affärsmodell med stöd från en tjänstedesigner och ett bidrag på 15 000 EUR? Då kan ni söka stöd från EU-projektet C-voucher.

Vem kan söka?

Stödet, Adopters program, vänder sig till små och medelstora företag (företag med upp till 249 anställda och omsättning på max 50 mEUR, för mer detaljer: (SME) inom branscherna textil, tillverkningsindustri, medicinsk hälsa, livsmedel och maritima näringar.

Vilken typ av stöd ges?

Adopters program startar i januari 2021 och avslutas i mars 2021.

Företaget får stöd under 3 månader av en tjänstedesigner där företaget tillsammans med en tjänstedesigner genomför workshops och tar fram en genomförandeplan för att gå mot en cirkulär affärsmodell.

Under de 3 månaderna får företaget rådgivning av Business mentors som ger stöd i att hitta ytterligare finansiering inom både privat finansiering och offentlig finansiering.

Stödet innefattar också en så kallad voucher på 15 000 EUR. Vouchern täcker interna kostnader hos företaget, så som arbetstid kopplat till att ta fram genomförandeplanen.

Vad krävs av företaget?

För att ta del av stödet måste företaget allokera interna resurser från de delar av verksamheten som berörs (företagsledning, ekonomi, produktion, osv) i form av arbetstid. Personalens engagemang är mycket viktigt för ett framgångsrikt genomförande.

Hur ansöker vi?

Ansökan sker genom att fylla i information om företaget och besvara ett antal frågor via webbsidan OPEN CALL for adopterslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och görs via Tillväxtverkets projektpartner FundingBox.

Kontakt

För mer information och frågor, kontakta Tillväxtverket genom Linda Backman.

förnamn.efternamn@tillvaxtverket.se

08-681 77 32

Inspiration

Få inspiration från Hollibium Loop, The Loop Factory, Grafren och ImseVisme som med hjälp av C-voucher har utvecklat en cirkulär affärsmodell.