Tillväxtverket

Utveckla cirkulära affärsmodeller

Har ditt företag påbörjat sin resa mot att blir mer cirkulärt och behöver stöd i att utveckla arbetet? Ansök till C-voucher och få stöd av en affärsutvecklare för att utveckla företagets idé om en cirkulär affärsmodell.

Vem kan söka?

 Stödet, Circularity programme, vänder sig till små och medelstora företag (företag med upp till 249 anställda och omsättning på max 50 mEUR, för mer detaljer: SMElänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster) inom branscherna textil, tillverkningsindustri, hälsa (medicinsk), livsmedel och maritima näringar.

När kan vi söka?

 Från och med 1:a oktober till 31 december 2019.

Vilka krav, villkor eller andra regler finns?

För att ta del av stödet måste företaget allokera interna resurser från de delar av verksamheten som berörs (företagsledning, ekonomi, produktion, osv) i form av arbetstid. Personalens engagemang är mycket viktigt för ett framgångsrikt genomförande

Hur länge kan projektet pågå?

I nio månader (start 1:a mars 2020 och slut november 2020)

Hur mycket kan vårt projekt få i stöd?

Under 9 månader får ditt företag stöd från en tjänstedesigner för att utveckla en cirkulär affärsmodell. Tillsammans genomför ni workshops och tar fram genomförande- och investeringsplan. Stödet innefattar också en kartläggning och införande av teknisk lösning som behövs för att genomföra idén kring en cirkulär affärsmodell.

Företaget får en så kallad voucher på 58 000 EUR för att köpa in en passande teknisk lösning.

På C-vouchers hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för programmet hittar du mer information.

Hur ansöker vi?

Ansökan sker genom att fylla i information om företaget och besvara ett antal frågor via webbsidan Circularity Open Call länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsteroch görs via Tillväxtverkets projektpartner FundingBox.

Kontakt

För mer information och frågor, kontakta Tillväxtverket genom Linda Backman.

förnamn.efternamn@tillvaxtverket.se

08-681 77 32