Tillväxtverket

Trans­nationella samarbeten inom design, mode, och inredning (COSME)

Syftet med utlysningen är att stötta innovativa samarbeten inom design, mode och inredning. Projektet WORTH inom COSME ger modedesigners, startups, hantverkare, techföretag och små och medelstora tillverkningsföretag en plattform att utveckla kreativa koncept tillsammans med andra i transnationella partnerskap.

Vem kan söka?

  • Designers
  • Kreatörer
  • Hantverkare
  • Tillverkare
  • Techföretag

Små eller medelstora företag som varit registrerat i minst 6 månader kan söka stödet. Ni ska också vara inresserade av att arbeta ihop i ett partnerskap.

I partnerskapet, som ni antingen formar själva eller får hjälp med att hitta, måste minst två av följande ingå; designers, tillverkare, tech partners. Partnerskapen ska bestå av minst 2 (max 3) deltagare from minst två EU-länder (eller länder som associerade till COSME (som till exempel Turkiet).

För vad kan vi söka?

Syftet är att förse partnerskapen med finansiering, coachning, nätverk och möjligheter att visa upp sig på internationella mässor. Den som blir antagen till programmet får tillgång till coachning inom marknadsföring, designtänkade, produktutveckling med mera.

När kan vi söka?

Ansökan för den första utlysningen stänger den 31 december 2017. Projektet är fyraårigt och det kommer därefter att finnas fler möjligheter att söka.

Vilka krav, villkor eller andra regler finns?

Ni som sökande måste tillhöra någon av de målgrupper som programmet riktar sig till. Ni ska vara ett litet eller medelstort företag och ha varit registrerat i minst 6 månader. Det projekt ni är intresserade av att utveckla ska vara nytt, inte befintligt. WORTH kan hjälpa till och matcha ihop deltagare. Den som blir godkänd som ansökare får tillgång till ett ”galleri” där det finns andra sökande att samarbeta med.

Se övriga krav, regler och villkorlänk till annan webbplats

När får vi besked och hur länge kan projektet pågå?

Besked om att er ansökan blivit beviljad för den första omgången väntas WORTH kunna ge i början av februari 2018. Sedan kan insatsen starta och pågå i 9-12 månader beroende på graden av komplexitet.

Hela satsningen pågår i fyra år, med ytterligare cirka tre utlysningar. De kommande preliminära ansökningsdatumen är augusti-september 2018, juni-juli 2019 och februari-mars 2020.

Hur mycket kan vårt projekt få i stöd?

Direkt ekonomiskt stöd till varje partnerskap är 10 000 euro. De partnerskap som kan visa att de behöver särskild teknik, material etc. kan få extra stöd, upp till 12 000 euro.

I första omgången räknar WORTH med att ge stöd till cirka 20 partnerskap. Det blir en testomgång för att kunna finslipa upplägget. I de kommande omgångarna räknar WORTH med att kunna stötta cirka 40-45 partnerskap i varje omgång.

Hur ansöker vi?

Sök direkt hos WORTHlänk till annan webbplats

Kontakt

För övergripande frågor:
Maria Evertsson, Tillväxtverket, 08-681 91 26

För detaljerade frågor om ansökan:
helpdesk@worthproject.eu

För allmänna frågor om WORTH:
info@worthproject.eu