Tillväxtverket

Då: Startup Sweden. Nu: världen.

Det var en ren slump att Filip Nilsson hittade Startup Swedens bootcamp för digitala startups. Men han har aldrig ångrat att han anmälde mig. ”Det var så spännande att få träffa andra som var i samma situation som jag, att se hur scenen för startups såg ut i Stockholm.”

”För även om mycket händer hela tiden, skiljde den sig en hel del från vår hemmaplan i Värmland. Det finns ett komplett ekosystem kring startups i Stockholm – investerare, nätverk, stöd – medan vi här haltar något på vissa av delarna.”

Marknaden växer stadigt

Sedan Filip och hans företag Workwide medverkade i Startup Swedens boot camp har det varit en händelserik period. Inte bara som startup på en ständigt växande marknad i Värmland, utan även för Workwide som bolag.

”När vi medverkade i bootcampet var vi redan etablerade i Sverige och höll precis på att lansera bolaget i Tyskland. Samma år tog vi oss in på den franska marknaden och i år rullade vi även ut vårt koncept i Nederländerna. Med den här takten har vi en organisk tillväxt om ungefär 80 procent per år.”

Väl investerad tid

”Det roligaste med bootcampet var nog marknadsföringsdagen, det ligger nära det jag håller på med. Men hela veckan var dessutom en utmärkt utbildning i startup-scenens terminologi.”

Vad har då Filip för tips till den som funderar på att söka till Startup Sweden?

”Det är en no-brainer, det är bara att köra! Det kanske låter som att en vecka är lång tid men det är å andra sidan väldigt väl investerad sådan.”

Mer om Startup Sweden

Kort  om Workwide

Filip Nilsson och hans kollegor började 2015 med att utveckla och lansera en plattform som hjälper svenskar att hitta jobb utomlands, och internationella företag att i sin tur rekrytera svensktalande kollegor.

Sedan starten 2015 har bolaget även lanserat konceptet i Tyskland, Frankrike och nu senast i Nederländerna. Genom Workwides plattformar kan nu även tyskar, fransmän och holländare hitta jobb utomlands, över hela världen. Bland Workwides kunder hittas varumärken som Apple, Amazon, Mercedes-Benz, LuftHansa och UPS.

Workwidelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster