Tillväxtverket

Webbseminarium om stöd för korttidsarbete

Tillväxtverket och Företagarna bjuder in till gemensamt webbseminarium om stöd för korttidsarbete. På seminariet kommer vi bland annat att gå igenom tre punkter som är viktiga för dig som har eller vill söka stöd till korttidsarbete.

  • Den tredje november öppnar ansökan om stöd till korttidsarbete för perioden juli-september. Vi går igenom hur du söker stödet och vad som är viktigt för dig som företagare att tänka på.
  • Den första oktober öppnade ansökan till det ordinarie stödet för korttidsarbete. Det ordinarie stödet skiljer sig från stödet som gällt under pandemin, bland annat infaller en karens för vissa företag som haft krisstöd. Vi reder ut skillnaderna mellan stöden och vem som kan söka vad.
  • Vid årsskiftet införs nya regler för begäran om ny avstämning. Företag som missat en avstämning kan då begära en ny avstämning och på så sätt eventuellt slippa återbetala stödet i sin helhet. Vi förklarar vilka som kan ansöka om detta.

Medverkar gör Laura Brandell Tham, Tillväxtverket, Günther Mårder, VD Företagarna, Lise-Lotte Argulander, expert arbetsrätt Företagarna.

Tid

27/10 klockan 12-12:45

Plats

Digitalt via Teams

Anmälan

Anmälan sker på Företagarnas webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.