Tillväxtverket

Hastighet för företagens internationalisering - risker och möjligheter

Att växa med hög hastighet är i det närmaste omöjligt för svenska tillväxtföretag utan att snabbt och med framgång ta sig ut på internationella marknader. Men kan internationaliseringen gå för snabbt?

För de flesta av oss handlar begreppet tillväxtföretag inte bara om att växa, utan om att tillväxten ska vara snabb. Den höga hastigheten anses gynna aktieägare, kunder, leverantörer samt de anställda.

Professor Martin Johanson, forskare vid Uppsala universitet och Högskolan i Dalarna, berättar vilka drivkrafterna är för att uppnå hög internationaliseringshastighet, och visar på fallgropar och kritiska faktorer att tänka på för att internationaliseringen ska få en positiv effekt på företagens tillväxt.

Presentationen följs av en paneldiskussion med Peter Cerny, CEO på ESBE, Carina Lahall rådgivare på Almi Mälardalen/Enterprise Europe Network och Arash Sangari, programansvarig Startup Sweden, Tillväxtverket.

Lena Sellgren, chefekonom på Business Sweden, är moderator.

Seminariet är en del i seminarieserien #Gointerlab som är ett samarbete mellan Tillväxtverket och Business Sweden. I serien fördjupar vi oss i ämnet internationalisering. Vårt fokus är att lyfta studier, forskningsresultat och rapporter och applicera det i praktiken. Ny kunskap som bidrar till nya möjligheter för svenska företags internationalisering.

Tid

Den 27 oktober kl. 12.00 -13.00

Plats

Välkommen att följa seminariet på webben. Du hittar livesändningen här med start kl 12:00. Öppnas i nytt fönster. 

Anmälan

Anmäl dig här för att ta kunna ta del av PPT-bilder i efterhand. Seminariet går inte att se i efterhand.

Loggor för Tillväxtverket och Business Sweden