Tillväxtverket

Lär dig nya sätt att analysera den regionala kompetens­försörjningen

Välkommen till en utbildning i hur man använder de regionala matchningsindikatorerna för att analysera kompetensförsörjningen. Utbildningen leds av Katja Olofsson, statistiker på SCB.

Hösten 2019 erbjuder vi två utbildningstillfällen, den 4 september i Alvesta och 25 september i Stockholm.

Fyra person pratar med varandra i ett mötesrum.

Tid:

Vi erbjuder denna utbildning vid två separata tillfällen under hösten 2019; 4 september i Alvesta och 25 september i Stockholm, kl. 10:00-15:30. Fika serveras från 9:30.

Plats 4 septemper:

Konferenscentrum Alvesta, Centralgatan 2, Alvesta

Plats 25 september:

7A konferensanläggning - Centralen, Vasagatan 7, Stockholm

Målgrupp:

Du som arbetar med eller är intresserad av kompetensförsörjning (t.ex. lokalt, regionalt, nationellt och inom branscher) och vill veta hur du kan använda regionala matchningsindikatorer i ditt arbete med kompetensförsörjning.

Utbildningen är kostnadsfri, men anmälan är bindande.

Till anmälan:

Anmäl dig här!länk till annan webbplats

Sista dag för anmälan är för Alvesta: 21 augusti, för Stockholm är sista anmälningsdag den 11 september.

Om utbildningen

De regionala matchningsindikatorerna har utvecklats i samarbete mellan regionerna, Reglab, SCB och Tillväxtverket. Indikatorerna visar till exempel utbudet av utbildad arbetskraft och hur matchningen ser ut regionalt, och är tänkta att vara ett stöd i analysen av den regionala kompetensförsörjningen. Med hjälp av matchningsindikatorerna så kan du bland annat se hur många som ingår en viss utbildningsgrupp i ditt län, samt hur många av dessa som arbetar i matchande yrken. Du kan även se hur många som examineras och hur många som kommer att uppnå pensionsåldern inom fem år. Här kan du läsa mer om regionala matchningsindikatorer.

Utbildningen inleds kl. 10.00 med en seminariedel där Katja Olofsson, SCB, ger en bakgrund när det gäller matchning på arbetsmarknaden och tar upp olika nyckelbegrepp. Hon går även igenom de regionala matchningsindikatorerna inklusive regionala exempel och resultat. Du kommer även att få möjlighet att göra egna övningar och labba på egen hand med praktisk handledning av Katja.

Observera att du måste ta med dig egen dator.

Fika serveras från 09.30 och även lunch och eftermiddagsfika ingår. Utbildningen avslutas kl. 15.30. Möjlighet kommer att finnas att stanna kvar ställa frågor efter utbildningens slut.

Utbildningen är kostnadsfri, men anmälan är bindande.
Det finns möjlighet att överlåta din plats inom din organisation.

Välkommen!

Mer om matchningsindiktatorerna

Ta del av en film från seminariet om regionala matchningsindikatorer som genomfördes hösten 2018.

Läs eller ladda ner en fördjupad analys av regionala matchningsindikatorer.

Läs mer om regionala matchningsindikatorer och statistik inom kompetensförsörjning