Tillväxtverket

Lunchseminarium om möjligheter med Kinas Belt & Road

På seminariet tar vi det affärsmässiga perspektivet för svenska företag. Hur kommer investeringar i vägar, järnvägar och hamnar på Sidenvägen i Kina att påverka företagens logistikkedja?

Kinas Belt & Road initiativ, även kallad Sidenvägsinitiativet, lanserades 2014 och har lett till infrastruktur- och energinvesteringar på över 500 miljarder dollar över Asien, Mellanöstern och Afrika.

Kommer Belt & Road-initiativet att leda till hårdare konkurrens från kinesiska företag på den globala marknaden?

Fredrik Uddenfeldt, Head of Government Affairs Asia Pacific, på Business Sweden, beskriver vad Kinas megaprojekt innebär för svenska företag och reflekterar kring olika åsikter om initiativet. Efteråt följer ett panelsamtal och diskussion om möjligheter och risker för svenska företag i och med Belt & Road- initiativet.

Seminarium kl 12.00 - 13.00 i Tillväxtverkets lokaler på Västgötagatan 5. Moderator är Ellen Vidfamne Mildaeus från Enterprise Europe Network. 

Välkommen att delta på lunchmingel med en wraps innan seminariet, serveras från kl. 11:30. För att delta på plats behöver vi din anmälan. 

Du kan också följa seminariet på webben, för detta behövs ingen anmälan. Du hittar livesändningen här med start kl. 12.00. länk till annan webbplats

Rapporten China´s belt and road initiativelänk till annan webbplats (rapporten är på engelska):

Seminariet är en del i seminarieserien #gointerlab där vi fördjupar oss i ämnet internationalisering. Vårt fokus är att lyfta studier, forskningsresultat och rapporter och applicera det i praktiken.

Ny kunskap som bidrar till nya möjligheter för svenska företags internationalisering.

#gointerlab är ett samarbete mellan Business Sweden och Tillväxtverket. Teman i tidigare seminarier har bland annat varit born globals (eller borde vi säga born regionals?) och nya handelsmönster och tillväxtmarknader. Du kan se dem härlänk till annan webbplats.

Anmäl dig här!länk till annan webbplats

Illustration i rött och gult på en bro