Tillväxtverket

Tillväxt för alla!

Dags för slutkonferens! Boka in den 21 februari för en dag om arbetsintegrerande sociala företag och jämställd tillväxt i regionerna.

Kvinna som jobbar på café

Under konferensen får du ta del av en rad regionala exempel på metoder och arbetssätt för att förnya näringslivet. Journalisten Per Grankvist leder oss genom förmiddagen och efter lunch kan du välja på tre olika fördjupande seminarier. Hela förmiddagen webbsänds och du som bor nära ett av Tillväxtverkets nio kontor kan delta där och titta i grupp med andra!

Sedan 2016 har vi flyttat fram positionerna och på både regional och nationell nivå visat nya sätt bidra till en hållbar tillväxt för alla. Agenda 2030 ställer krav på alla sektorer i samhället om vi ska uppnå målen för ett hållbart jordklot, och näringslivet kan bidra på många sätt. Det förutsätter dock att möjligheterna att driva och utveckla företag öppnas upp för bredare grupper av företagare och innovativa lösningar för företag som vill göra samhällsnytta.

Datum

Torsdagen den 21 februari

Tid

kl 9.00 - 16.00 Fika 9.00 - 9.30

Plats

World Trade Center, Lokal New York
Klarabergsviadukten 70, 111 64 Stockholm

eller välkommen till webbsändningsbio kl 9-12 på

Tillväxtverkets kontor i:
Stockholm, Arjeplog, Gävle, Göteborg, Malmö, Örebro, Östersund, Luleå och Jönköping

Webbsändning

Här kan du följa konferensen livelänk till annan webbplats

Anmälan

Anmäl dig härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Mer information

Eva Carlsson, fornamn.efternamn@tillvaxtverket.se

Rosi Hoffer, fornamn.efternamn@tillvaxtverket.se

Preliminärt program

9.00 - 9.30 Fika

9.30 Välkommen med Per Grankvist

9.50 Oväntat besök I

10.00 Panelsamtal om programmens resultat

12.30 Oväntat besök II

12.45 Lunch

Efter lunch kan du som är på plats välja mellan tre olika fördjupande seminarier:

  • Seminarie 1: Lyckosamma erfarenheter från 3 års utvecklingsarbete med arbetsintegrerande sociala företag
    Satsningen på arbetsintegrerande sociala företag har gett ett ökat engagemang i flera regioner där man ser ASF som en resurs för en hållbar tillväxt. Varför är det ändå så tufft för många av företagen att få en hållbar ekonomi? Hur har insatserna i regeringsuppdraget påverkat det? Sweco har utvärderat och vi får vet mer om några exempel och reflekterar tillsammans över framgångar och hinder.
  • Seminarie 2: Win-win när sociala företag gör affärer med andra företag
    Sociala företag bidrar till kompetensförsörjning, arbetstillfällen på orten och mycket annat. Det är därför många företag har så mycket att vinna på att göra affärer med dem. Sweco berättar om resultat från en kartläggning och vi får en inblick i varför bland annat fastighetsbranschen tycker det är viktigt med nyttiga affärer.
  • Seminarie 3: Att välja jämställdhet 2.0
    Missa inte chansen att få höra vetenskapliga samband mellan jämställdhet och hållbar tillväxt i en helt ny uppdaterad version från 2018. Är de tidigare fyra hävstängerna för hållbar tillväxt; attraktivitet, innovationsförmånga, humant- och socialt kapital fortfarande aktuella eller har forskningen idag funnit nya vägar som visar hur jämställdhet förmerar tillväxten i Sverige? Det handlar dock fortfarande inte om jämställdhet leder till hållbar tillväxt – utan på vilka sätt den gör det! Kontigo tillsammans med Rosi Hoffer och Emma Flod.