Tillväxtverket

Lär dig nya sätt att analysera den regionala kompetens­försörjningen

Välkommen till en utbildning i hur man använder de regionala matchningsindikatorerna för att analysera kompetensförsörjningen. Utbildningen leds av Katja Olofsson, statistiker på SCB. Seminariet hålls på Clarion Collection Hotel Temperance i centrala Malmö.

Fyra person pratar med varandra i ett mötesrum.

Tid:

14 december kl. 10:00-15:30 (Fika finns från 9:30, lunch och eftermiddagsfika ingår)

Plats:

Clarion Collection Hotel Temperance i centrala Malmö.

Målgrupp:

Du som arbetar med eller är intresserad av regional kompetensförsörjning.

Utbildningen är kostnadsfri, men anmälan är bindande.

Till anmälan:

Anmäl mig!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Om utbildningen

De regionala matchningsindikatorerna har utvecklats i samarbete mellan regionerna, Reglab, SCB och Tillväxtverket. Indikatorerna visar till exempel utbudet av utbildat arbetskraft och hur matchningen ser ut regionalt, och är tänkta att vara ett stöd i analysen av den regionala kompetensförsörjningen. Här kan du läsa mer om de Regionala matchningsindkatorerna.

Utbildningen inleds kl. 10.00 med en seminariedel där Katja Olofsson, SCB, ger en bakgrund när det gäller matchning på arbetsmarknaden och tar upp olika nyckelbegrepp. Hon går även igenom de regionala matchningsindikatorerna inklusive regionala exempel och resultat. Anders Axelsson, analytiker på region Skåne, ger exempel på analyser av vård- och omsorgssektorn som han gjort med hjälp av matchningsindikatorerna.

På eftermiddagen demonstreras statistikdatabasen om de regionala matchningsindikatorerna och du får möjlighet att göra egna övningar och labba på egen hand med praktisk handledning av Katja.

Observera att du måste ta med dig egen dator.

Fika serveras från 09.30 och även lunch och eftermiddagsfika ingår. Utbildningen avslutas kl. 15.30. Möjlighet kommer att finnas att stanna kvar ställa frågor efter utbildningens slut.

Utbildningen är kostnadsfri, men anmälan är bindande.

Välkommen med din anmälan till utbildningen!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Tillväxtverket planerar att genomföra liknande utbildningar på andra ställen i landet under 2019.