Tillväxtverket

Växtkraft för de gröna näringarna

Välkommen till frukostseminarium den 28 november. Då släpper vi rapporten Växtkraft för de gröna näringarna som bygger på svar från företagare inom jordbruk, skogsbruk och fiske, i serien Företagens villkor och verklighet. Seminariet håller vi i våra lokaler på Västgötagatan 5, på Södermalm i Stockholm.

Kvinna plockar rödbetor från en odling. Skog i bakgrunden.

Det är första gången i seriens historia som vi gör en undersökning riktad just till de gröna näringarna. Rapporten visar att företagare i de gröna näringarna tycker att lagar och myndighetsregler hindrar dem från att växa. Vad kan staten göra för att förenkla för dessa företag? Vi tar också upp hur finansieringen ser ut i dessa företag.

Välkommen att delta på frukost som vi serverar från kl. 08.00. För att delta på plats behöver vi din anmälan senast 23 november. Vi filmar hela seminariet, vilket gör att du också kan följa seminariet på webben, eller titta på det i efterhand. Livesändningen startar klockan 08.30 på Tillväxtverkets startsida.

Anmäl dig här!länk till annan webbplats

Program

  • Christina Henryson, Tillväxtverket, hälsar alla välkomna och berättar kort om Tillväxtverket.
  • Jan Persson, Tillväxtverket, presenterar rapporten om de gröna näringarna.
  • Anders Johannesson, LRF ger sina reflektioner på resultatet. Stämmer resultaten med företagarnas bild av sin verklighet?
  • Hur kan vi använda resultatet för att göra det enklare för de gröna näringarna? Paneldiskussion med Anders Johannesson, LRF, Carina Strömberg, Skogsstyrelsen, Camilla Burman, Jordbruksverket och Jan Persson, Tillväxtverket. Publiken kan här ställa frågor.

Här kan du läsa mer om våra tidigare rapporter i serien Företagens villkor och verklighet.

Välkommen med din anmälan!