Tillväxtverket

Dokumentation från konferenser

Här hittar du dokumentation från våra konferenser och evenemang.

 • Regional tillväxt­politik i förändring


  Den 21 mars bjöd Näringsdepartementet och Tillväxtverket in regioner och andra myndigheter för att diskutera regional tillväxtpolitik i förändring. Vad vill regionerna lyfta fram som viktigt inför den nya EU-programperioden som startar 2021?

  Läs mer och se dokumentationen
 • Resultat­seminarium om tillgänglighet och hastighets­förändringar


  22 mars hölls resultatseminariet för regional tillgänglighet och konsekvenser av hastighetsförändringar!
  Läs mer och se dokumentationen
 • Hur främjar vi export i en alltmer osäker omvärld?


  "Vi har en hälsosam ekonomisk utveckling, men det finns risker" sa Lena Sellgren, Chefekonom på Business Sweden, på seminariet om möjligheterna för svensk export 2019 och listade 5 risker för världsekonomin.
  Läs mer och se dokumentationen

 • Tillväxt för alla!


  Den 21 februari hölls konferensen Tillväxt för alla! Den handlade om två viktiga regeringsuppdrag inom jämställdhet och arbetsintegrerande socialt företagande. Hur kan resultaten i programmen bidra till att utveckla Sveriges regioner, var temat för dagen.
  Läs mer och se dokumentationen
 • Tillväxtverkets generaldirektör Gunilla Nordlöf och koordinatorn för Smart industri Gunilla Thorstensson står framför hela publiken som var med på Smart industri dagarna. Alla tittar in i kameran och ler.

  Smart industri-dagarna 6-7 februari 2019


  Här hittar du dokumentation från Smart industri-dagarna 6-7 februari. Vi är glada för den goda uppslutningen med drygt 90 deltagare från hela Sverige. Tack till alla som deltog!
  Läs mer och se dokumentationen

 • Tillväxtverket på Folk och Kultur


  Fredagen den 8 februari släpptes temarapporten "Ge plats på scen! Kulturföretagen vill växa" på kulturkonventet Folk och Kultur.
  Läs mer och se dokumentationen
 • Lärcentra - en del av regional kompetens­försörjning


  Den 5 - 6 februari samlades strateger i Gävle för att diskutera Lärcentras roll och möjlighet i det grundläggande regionala kompetensförsörjningsarbetet. Arrangörer var Tillväxtverket i samarbetet med Lärcentra - vuxenutbildningen i Gävleborg. Träffen gav många goda exempel på vilken roll Lärcentra kan ha för den regionala kompetensförsörjningen och vikten av samverkan och kunskapsunderlag för att uppnå resultat.
  Läs mer och se dokumentationen
 • Resultatspridnings­konferens Övre Norrland


  Tack för er medverkan på konferensen i Skellefteå!
  Läs mer och se dokumentationen
 • Se presenta­tionen av rapporten Kompetenser för industri i omvandling


  Den 6 februari presenterade Martin Henning och Johan Jakobsson, Göteborgs universitet, rapporten Kompetenser för industri i omvandling, som de skrivit tillsammans med Elias Johannesson, på uppdrag av Tillväxtverket.En panel bestående av Tobias Krantz, chef för utbildning, forskning och innovation vid Svenskt Näringsliv, Josefine Larsson, utredare utbildnings- och industripolitiska frågor IF Metall och Caroline Söder, vd Trygghetsfonden TSL diskuterade sedan de framtida behoven.
  Läs mer och se dokumentationen
 • Nationell serviceträff


  Årets nationella serviceträff den 26-27 november hade tema digitalisering utifrån en gles geografi. Framtidsspaningar blandades med konkreta tips på hur digitalisering kan förbättra servicen i gles- och landsbygder.

  Läs mer och se dokumentationen


Behandling av personuppgifter
Om du fyller i din e-postadress sparas den hos Tillväxtverket, och det är vi som ansvarar för denna uppgift. Vi sparar e-postadressen endast för att kunna svara dig om du har en fråga. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter på tillvaxtverket.se/personuppgifter.