Tillväxtverket

Dokumentation från konferenser

Här hittar du dokumentation från våra konferenser och evenemang.

 • Hur främjar vi export i en alltmer osäker omvärld?


  "Vi har en hälsosam ekonomisk utveckling, men det finns risker" sa Lena Sellgren, Chefekonom på Business Sweden, på seminariet om möjligheterna för svensk export 2019 och listade 5 risker för världsekonomin.
  Läs mer och se dokumentationen

 • Tillväxt för alla!


  Den 21 februari hölls konferensen Tillväxt för alla! Den handlade om två viktiga regeringsuppdrag inom jämställdhet och arbetsintegrerande socialt företagande. Hur kan resultaten i programmen bidra till att utveckla Sveriges regioner, var temat för dagen.
  Läs mer och se dokumentationen
 • Tillväxtverkets generaldirektör Gunilla Nordlöf och koordinatorn för Smart industri Gunilla Thorstensson står framför hela publiken som var med på Smart industri dagarna. Alla tittar in i kameran och ler.

  Smart industri-dagarna 6-7 februari 2019


  Här hittar du dokumentation från Smart industri-dagarna 6-7 februari. Vi är glada för den goda uppslutningen med drygt 90 deltagare från hela Sverige. Tack till alla som deltog!
  Läs mer och se dokumentationen

 • Tillväxtverket på Folk och Kultur


  Fredagen den 8 februari släpptes temarapporten "Ge plats på scen! Kulturföretagen vill växa" på kulturkonventet Folk och Kultur.
  Läs mer och se dokumentationen
 • Lärcentra - en del av regional kompetens­försörjning


  Den 5 - 6 februari samlades strateger i Gävle för att diskutera Lärcentras roll och möjlighet i det grundläggande regionala kompetensförsörjningsarbetet. Arrangörer var Tillväxtverket i samarbetet med Lärcentra - vuxenutbildningen i Gävleborg. Träffen gav många goda exempel på vilken roll Lärcentra kan ha för den regionala kompetensförsörjningen och vikten av samverkan och kunskapsunderlag för att uppnå resultat.
  Läs mer och se dokumentationen
 • Resultatspridnings­konferens Övre Norrland


  Tack för er medverkan på konferensen i Skellefteå!
  Läs mer och se dokumentationen
 • Se presenta­tionen av rapporten Kompetenser för industri i omvandling


  Den 6 februari presenterade Martin Henning och Johan Jakobsson, Göteborgs universitet, rapporten Kompetenser för industri i omvandling, som de skrivit tillsammans med Elias Johannesson, på uppdrag av Tillväxtverket.En panel bestående av Tobias Krantz, chef för utbildning, forskning och innovation vid Svenskt Näringsliv, Josefine Larsson, utredare utbildnings- och industripolitiska frågor IF Metall och Caroline Söder, vd Trygghetsfonden TSL diskuterade sedan de framtida behoven.
  Läs mer och se dokumentationen
 • Nationell serviceträff


  Årets nationella serviceträff den 26-27 november hade tema digitalisering utifrån en gles geografi. Framtidsspaningar blandades med konkreta tips på hur digitalisering kan förbättra servicen i gles- och landsbygder.

  Läs mer och se dokumentationen
 • Växtkraft för de gröna näringarna


  Torsdag den 28 november bjöd vi på frukostseminarium i samband med att vi släppte rapporten Växtkraft för de gröna näringarna. Rapporten bygger på svar från företagare inom jordbruk, skogsbruk och fiske, i serien Företagens villkor och verklighet.
  Läs mer och se dokumentationen
 • Assiom Akapo och Mahad Issa från Clean Car Service, Johanna Kiviniemi från Volvo Bil, Daniel Wiese från Vägen ut! kooperativen, Sergio Garay från SDF Västra Hisingen.

  Affärer som ger samhällsnytta


  Torsdagen den 29 november delades priset Nyttigaste affären ut till Clean Car Service på seminariet "Affärer som ger samhällsnytta".
  Läs mer och se dokumentationen


Behandling av personuppgifter
Om du fyller i din e-postadress sparas den hos Tillväxtverket, och det är vi som ansvarar för denna uppgift. Vi sparar e-postadressen endast för att kunna svara dig om du har en fråga. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter på tillvaxtverket.se/personuppgifter.