Tillväxtverket

Dokumentation från konferenser

Här hittar du dokumentation från våra konferenser och evenemang.

 • Barn blåser såpbubblor
  Stora landsbygds­konferensen
  Den 15 oktober anordnade Tillväxtverket tillsammans med Sveriges kommuner och landsting (SKL) stora landsbygdskonferensen. Vi samlade representanter från regeringen, nationella myndigheter, kommuner, regioner, civilsamhälle och organisationer med intresse för frågor som rör landsbygdens utveckling.
 • Bildskärm på konferens med texten Värdet av validering. Suddiga ansikten i förgrunden.
  Värdet av validering
  Tack för att du var med på den myndighetgemensamma konferensen Värdet av validering 20 september! Här hittar du bilder och presentionerna som visades under dagen. Alla bilder är tagna av Cajsa Wallin, Arbetsförmedlingen.
 • Stärk kommun­ernas kapacitet
  Den 25 och 26 september träffades 30 kommuner med socioekonomiska utmaningar. Erfarenhetsträffen hade föreläsningar och diskussioner där alla delade med sig av hur de kan arbeta strategiskt och framgångsrikt.


 • Hearing hållbar utveckling
  Den 17 september presenterade vi vårt nya uppdrag för hållbar utveckling och tillväxt i regionerna.
 • Platsens betydelse för regional tillväxt
  Den 27 augusti höll vi ett heldagsseminarium med tema platsens betydelse för regioners utveckling. Salen var fullsatt. Intresset var stort. Här finns dokumentation från dagen.

 • Uppföljning med fokus på resultat
  Den 28 maj presenterade Tillväxtverket rapporten Uppföljning med fokus på resultat, i samband med ett frukostmöte.

 • Möjligheter med Kinas Belt&Road initiativ
  Hur kommer investeringar i vägar, järnvägar och hamnar på den sk Sidenvägen att påverka företagen och den globala handeln?

 • Tillväxtverket på Folk och Kultur
  Fredagen den 8 februari släpptes temarapporten "Ge plats på scen! Kulturföretagen vill växa" på kulturkonventet Folk och Kultur.
 • Lärcentra - en del av regional kompetens­försörjning
  Den 5 - 6 februari samlades strateger i Gävle för att diskutera Lärcentras roll och möjlighet i det grundläggande regionala kompetensförsörjningsarbetet. Arrangörer var Tillväxtverket i samarbetet med Lärcentra - vuxenutbildningen i Gävleborg. Träffen gav många goda exempel på vilken roll Lärcentra kan ha för den regionala kompetensförsörjningen och vikten av samverkan och kunskapsunderlag för att uppnå resultat.
 • Se presenta­tionen av rapporten Kompetenser för industri i omvandling
  Den 6 februari presenterade Martin Henning och Johan Jakobsson, Göteborgs universitet, rapporten Kompetenser för industri i omvandling, som de skrivit tillsammans med Elias Johannesson, på uppdrag av Tillväxtverket.En panel bestående av Tobias Krantz, chef för utbildning, forskning och innovation vid Svenskt Näringsliv, Josefine Larsson, utredare utbildnings- och industripolitiska frågor IF Metall och Caroline Söder, vd Trygghetsfonden TSL diskuterade sedan de framtida behoven.


Behandling av personuppgifter
Om du fyller i din e-postadress sparas den hos Tillväxtverket, och det är vi som ansvarar för denna uppgift. Vi sparar e-postadressen endast för att kunna svara dig om du har en fråga. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter på tillvaxtverket.se/personuppgifter.