Så kan din myndighet bidra till regional utveckling i hela landet

Visste du att myndigheters verksamheter är viktiga för en hållbar regional utveckling? Kanske tänker du ”min myndighet har ett nationellt uppdrag så regional utveckling berör inte oss”? Då ska du definitivt vara med på Tillväxtverkets seminarium om det regionala utvecklingsarbetet och statliga myndigheters roll i det.

Du kommer under seminariet få en förståelse för vad regional utveckling handlar om och varför det geografiska perspektivet är viktigt även för dig i ditt arbete.

Seminariet passar dig som

Arbetar på en statlig myndighet som är viktig för genomförandet av den regionala utvecklingspolitiken. Men även andra är varmt välkomna att lyssna.

Om seminariet

Tillväxtverket har regeringens uppdrag att stödja statliga myndigheters medverkan i det regionala utvecklingsarbetet. I seminariet ger vi en övergripande bild av politikområdet regional utveckling: vad det innefattar, relevanta aktörer för genomförandet av politiken och framför allt statliga myndigheters roll i arbetet.

Frågor som kommer tas upp är bland annat:

  • Hur hänger myndigheters nationella uppdrag ihop med den regionala utvecklingen och regionerna som har det regionala utvecklingsansvaret?
  • Hur kan statliga myndigheter bidra till den regionala utvecklingen?
  • Vad finns det för stöd för dig att ta del av för att bli ännu vassare i ditt arbete med att ta hänsyn till olika regionala förutsättningar?

Skicka gärna vidare inbjudan till:
Kollegor på din myndighet som vill lära sig mer om regional utveckling. Till exempel sakområdesexperter, kommunikatörer och personer som arbetar med ledningsstöd.

Vi kommer att skicka ut länken till sändingen till er som anmält er dagen innan.

Varmt välkommen och anmäl dig!

Kontakt

Camilla Randström
fornamn.efternamn@tillvaxtverket.se