Nyheter
-
Europa i min region hjälper EU-projekten att synas
Vad går våra EU-pengar till? Det är inte alltid helt lätt att förstå. Finansieringen finns i många olika verksamheter och insatserna kan se olika ut. Kampanjen Europa i min region gör ett försök att v... -
Film om turism och besöksnäring och dess betydelse för Sverige
Turism och besöksnäring skapar attraktiva platser, tillväxt och jobb över hela landet. Tillväxtverket och Svensk Turism har tagit fram en film som ger en översikt av vad turism och besöksnäring är och... -
13 platser visar vägen för hållbar platsutveckling
Hur arbetar man med hållbar platsutveckling i praktiken? Vilka processer, arbetssätt och metoder kan användas och vilka förutsättningar behövs för att lyckas? Nu finns lärande exempel på platser som k... -
Hållbar regional utveckling kräver helhetsperspektiv
En hållbar regional utveckling kräver ett ökat helhetsperspektiv. Miljömässiga, sociala och ekonomiska aspekter behöver hanteras samtidigt. Kanske är det bättre att eftersträva hållbar regional förbät... -
Nu drar arbetet med livsmedelsstrategin 2.0 igång
Tisdag 7 februari stod landsbygdsminister Peter Kullgren värd för en kick off för Livsmedelsstrategi 2.0. Över 80 företrädare från livsmedelssektorns alla delar – från jord till bord – var inbjudna. -
Hej och välkommen till nya tillvaxtverket.se!
Vi har en ny webbplats med finansiering och kunskap i fokus − som lyfter fram det som du som besökare efterfrågar mest. Vi vill hjälpa dig att hitta det du söker enkelt och snabbt. -
Hur går man från 480 till 1300 anställda under en pandemi?
Korttidsuppdraget har fört med sig många lärdomar som vi på Tillväxtverket vill dela med oss av. En av dem är hur vi snabbt lyckats rekrytera och introducera många nya medarbetare på kort tid. Den 23 ... -
Stora Turismpriset 2022
Årets vinnare av Stora Turismpriset har på kort tid etablerat ett nytt internationellt resmål i Sverige. Pater Noster fick idag ta emot priset på 100 000 kronor som delades ut på Vasateatern i Stockho... -
Framtidsspaningar om livsmedel och konkurrenskraft
Vill du få en inblick i hur nuläget för den svenska livsmedelssektorn ser ut? Och veta mer om vårt pågående arbete inom livsmedelsstrategin? Då kan du ta del av våra seminarier! -
Enklare riskklassning av livsmedelsverksamheter
Projektet FörRätt tar fram nationella standarder för e-tjänster för omklassning och anmälan av livsmedelsverksamheter med anledning av den nya riskklassningsmodellen som införs 2024. -
Stärkt tillväxt i livsmedelskedjan genom sjömat och växtbaserat
Sweden Food Arena presentar en unik kartläggning som belyser behovet av innovation och forskning i två separata värdekedjor, sjömat och växtbaserat. -
Nya lösningar för en förbättrad kompetensförsörjning
Att hitta personal har länge varit en utmaning för företagen i hotell- och restaurangbranschen. Under pandemin försvann dessutom många erfarna medarbetare. Ökad digitalisering, automatiserade tjänster... -
Årets exportregion
Norrbotten är årets exportregion 2022. Regeringen delar ut priset Årets exportregion som ett led i arbetet med att öka exporten från hela landet. Tillväxtverket nominerar regioner till priset. -
Ny tjänst underlättar för svenska livsmedelsföretag
Den nya tjänsten bygger på att data hämtas från olika myndigheter och samlas på den myndighetsgemensamma webbplatsen verksamt.se. Först ut att få tillgång till tjänsten är företagare som vill starta v...