Hur går man från 480 till 1300 anställda under en pandemi?

Artikeln publicerades 17 december 2022

Korttidsuppdraget har fört med sig många lärdomar som vi på Tillväxtverket vill dela med oss av. En av dem är hur vi snabbt lyckats rekrytera och introducera många nya medarbetare på kort tid. Den 23 november delade vi med oss av våra lärdomar på frukostseminariet "Rekrytera snabbt och hållbart" och bjöd även in andra aktörer som har kompetens och erfarenheter på området.

Tre kvinnor och en man sitter framför en storbildskärm där det står Rekrytera snabbt och hållbart

Seminariet, som hölls inför en fullsatt publik på Tillväxtverkets malmökontor och livesändes på webben, modererades av Tillväxtverkets verksamhetsutvecklare Josefine Majewski. Josefin höll även i den första punkten om hur Tillväxtverket rekryterat och integrerat ett stort antal nya medarbetare under arbetet med Korttidsuppdraget. Magdalena Schultze, HR-chef på det internationella spelföretaget Massive Entertainment, berättade om hur företaget arbetar kreativt med att integrera många internationella medarbetare. Under det avslutande panelsamtalet deltog även Eveline Thunell, chef och rekryterare på Jeffersson Wells, samt Patrik Möllerström, tidigare enhetschef på Tillväxtverket.

– Under två års tid har vi kontinuerligt rekryterat många nya kollegor, under vissa perioder så många som 80 till 100 personer per månad. Det har ställt stora krav på alla stödfunktioner för att få alla nya kollegor att veta vad de ska göra och att trivas hos oss, säger Josefine Majewski.