Europa i min region 2-9 maj 2024

Jobbar du med EU-program eller med ett projekt som är finansierat av en EU-fond? Delta i kampanjen "Europa i min region" 2-9 maj 2024. Sista anmälningsdag är måndag 22 april.

Kvinna pekar på en dator för två andra personer

Får ni EU-finansiering för att bedriva er verksamhet? Anmäl projektet till Europa i min region och ta chansen att lyfta vad ni gör.

Genom att delta i kampanjen "Europa i min region" får ni tillfälle att visa upp hur ni bidrar till samhällsnytta med era insatser. Aktiviteten kan handla om redan avslutade projekt eller pågående och vara ett digitalt eller fysiskt evenemang.

Varför delta?

Det här är ett unikt tillfälle att uppmärksamma dennytta ni gör i projekten. Deltagande myndigheter sprider information om evenemangen i våra egna kanaler. Information finns också på webbplatsen eufonder.se och på Facebooksidan Europa i min region.

Den lite tråkigare motiveringen är att det är ett bra tillfälle att uppfylla den kommunikationsplikt som alla EU-finansirade projekt har, och få lite draghjälp på köpet.

Gör något enkelt

Att delta i kampanjen behöver inte vara komplicerat. Projekten kan gärna dela med något enkelt. Här är några förslag på möjliga aktiviteter:

  • Bjud in till studiebesök.
  • Ordna en föreläsning.
  • Ordna en guidad tur.
  • Gör en utställning.
  • Spela in en kort film och pitcha ditt projekt.

Sjunde gången Sverige deltar

Sverige deltar för sjunde gången i denna EU-gemensamma kampanj. Under en vecka visar vi tillsammans hur EU:s investeringar gör nytta lokalt.

Förra året arrangerades över 60 evenemang, i år vill vi ha ännu fler .