Tillväxtverket
Två kvinnor som arbetar tillsammans.

Foto: Maskot

Operativa företagsledare

Nu kan du själv ta fram statistik om Sveriges företagsledare i en databas som Tillväxtverket har tagit fram. Statistiken om företagens operativa företagsledare finns ner på kommunnivå.

Du kan enkelt ta fram statistik uppdelat på kön, ålder och bakgrund. Data finns från 2006 till 2016. Operativ företagsledare är den person som sköter företagets löpande förvaltning.

Gå till databasen om operativa företagsledarelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Övrig statistik som inte finns med i databasenExcel

SCB:s dokumentation om statistikenPDF

Se film där analytiker Olof Dunsö berättar/visar på skärmen hur du söker i databasen:

Om statistiken

Statistiken om operativa företagsledare bygger på registerdata från Statistiska centralbyråns (SCB:s) entreprenörskapsdatabas och utgår från företagens operativa företagsledare. För mer detaljerad information om undersökningen, se länk till dokumentationen ovan.

Statistiken om företagens operativa företagsledare är helt och hållet baserad på registerdata från SCB och ska inte förväxlas med statistik från Tillväxtverkets egna undersökningar som Företagens villkor och verklighet och Entreprenörskapsbarometern. Dessa undersökningar är enkätundersökningar där man kvalitativt fångar attityder och uppfattningar.

Företagens villkor och verklighet

Entreprenörskapsbarometern

Kontakt

Olof Dunsö
E-postadress: fornamn.efternamn@tillvaxtverket.se
Telefon: 08-6819214Behandling av personuppgifter
Om du fyller i din e-postadress sparas den hos Tillväxtverket, och det är vi som ansvarar för denna uppgift. Vi sparar e-postadressen endast för att kunna svara dig om du har en fråga. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter på tillvaxtverket.se/personuppgifter.