Tillväxtverket

Cookies och statistik

Delar av Tillväxtverkets webbplats innehåller så kallade cookies (kakor). De används på så gott som alla webbplatser och kan vara nödvändiga för att de ska fungera. Det gör det bland annat möjligt att följa vilka sidor som besöks samt möjlighet för besökaren att spara eventuella personliga inställningar för webbplatsen.

Det finns olika typer av kakor:

  • En sessionskaka lagras tillfälligt i datorns minne under tiden en besökare är inne på en webbsida. Sessionskakan försvinner när man stänger webbläsaren.
  • En varaktig kaka finns kvar på besökarens dator tills den tas bort.
  • En tredjepartskaka kommer från en annan webbplats och placerar ut kakan i besökarens webbläsare. Du kan ställa in din webbläsare så att den blockerar kakor enbart från tredje part.

Samtycke till användning av kakor

Från och med 1 juli, 2011, är myndigheter skyldiga att se till att användare samtycker till den hantering av kakor som sker på deras webbplatser. Samtycke innebär ett medvetet godkännande. Tillväxtverket har en lösning uppe i övre delen av webbplatsen där du kan ge samtycke till användningen av kakor.

Om du inte accepterar kakor

Om du inte accepterar att kakor används kan du göra inställningar i din webbläsares säkerhetsinställningar så att du antingen inte tar emot några kakor alls eller att du får en fråga varje gång en webbplats försöker placera en kaka på din dator.

I webbläsaren kan du också radera tidigare lagrade kakor, se webbläsarens hjälpsidor för mer information.

Post- och telestyrelsen, som är tillsynsmyndighet på området, lämnar ytterligare information om kakor på sin webbplats.

Mer information på Post- och telestyrelsens webbplatslänk till annan webbplats

Kakor på tillvaxtverket.se

På tillvaxtverket.se används sessionskakor, varaktiga kakor samt tredjepartskakor. Funktionen för att spara sidor som favoriter är ett sådant exempel, funktionen för att anpassa webbplatsens utseende ett annat. Kakor kan även läggas till när du lämnar uppgifter för att söka lediga jobb eller när du använder delningslänkar (tredjepartskakor).

Besöksstatistik

För att förstå hur webbplatsen används och skaffa underlag för vårt förbättringsarbete samlar vi in statistik om varje besök. Uppgifterna innehåller data om IP-nummer, webbläsare och vilka sidor som blir besökta. Vi använder Google Analytics som statistikverktyg för att samla in och analysera dessa data.

Kontakt

För frågor om webbplatsen kontakta webbansvarig:

webmaster@tillvaxtverket.se