Tillväxtverket

Ulf Savbäck

Enhetschef vid avdelning Företag.

Ulf Savbäck

Hur har din resa på Tillväxtverket sett ut?

Jag har haft förmånen att få jobba på olika avdelningar och i olika positioner. Såväl med genomförande av insatser, med bakomliggande analys och i den samordnande rollen som Tillväxtverket så ofta får.

Det har gett mig en bra bild av verksamheten och nödvändigheten av att vi ser våra insatser som delar av en helhet så långt det är möjligt. Det har jag med mig nu när jag har rollen som enhetschef och samverkar brett både inom myndigheten och externt med alla samarbetspartners och intressenter.

Vad ingår i din roll som chef för enheten Kompetensförsörjning och digitalisering?

Som enhetschef är det framför allt min uppgift att skapa så bra förutsättningar som möjligt för medarbetarna att genomföra våra uppdrag och bidra till myndighetens mål.

Att medverka till att alla medarbetare är delaktiga i och känner sig trygga i den övergripande strategin till att hjälpa till att lösa dagliga problem. Att fatta de beslut som möjliggör för medarbetarna att genomföra sina uppdrag – och kan förverkliga idéer. Och förstås att jobba för att vi trivs och utvecklas tillsammans.

En vanlig dag på jobbet – hur ser den ut?

En vanlig dag blandas avstämningar med medarbetare med möten och telefonsamtal med samarbetsparter, intressenter och regeringskansliet. Sedan förstås en del administration och beslut om utbetalningar eller liknande.

Mycket samtal om idéer, lösningar på problem och nästa steg i arbetet med ett program eller uppdrag. Alltifrån snabba samtal i på stående fot till inbokade möten och besök. Roligt, intensivt och många gånger väldigt kreativt.

Vilka egenskaper är viktigast att ha för att trivas i din roll?

Att vara utåtriktad, utvecklingsinriktad och lösningsorienterad. Och att ha fokus på människorna runtomkring en, att de har bra förutsättningar att lyckas. Då kan vi göra skillnad.

Utbildning och tidigare arbetslivserfarenhet

Studier inom internationell ekonomi, statskunskap och franska. Politik och samhällsfrågor har alltid varit mina intressen och det är till dessa arbetsområden jag sökt mig. Jag har tidigare jobbat drygt 10 år på regeringskansliet och en tid som konsult inom samhällsanalys.Behandling av personuppgifter
Om du fyller i din e-postadress sparas den hos Tillväxtverket, och det är vi som ansvarar för denna uppgift. Vi sparar e-postadressen endast för att kunna svara dig om du har en fråga. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter på tillvaxtverket.se/personuppgifter.