Tillväxtverket

Lina Lindbäck

Kommunikatör, specialiserad på Tillväxtverkets EU-kommunikation.

Vad gör du som kommunikatör på Tillväxtverket?

I min roll som kommunikatör för EU-programmen sköter jag mycket av den kommunikation om EU som går ut från myndigheten. Det handlar om att se till att filmer, bilder och texter blir producerade, att göra kommunikationsstrategier och att vara rådgivare.

Jag är även nationell kommunikatör i ett internationellt EU-nätverk och sammankallande i ett nätverk av EU-kommunikatörer i Sverige.

På vilket sätt har du haft glädje av din bakgrund och erfarenhet från andra arbetsplatser?

I min roll som kommunikatör har jag stor nytta av mina journalistkunskaper. Att tänka på hur man bäst når ut med det man vill säga genom bild, film och text har jag även nytta av i mitt nuvarande yrke. Att det dessutom är utmanande på många sätt adderar extra krydda.

Hur skulle du beskriva Tillväxtverket som arbetsplats?

Tillväxtverket är myndigheten som inte känns som en myndighet. Det är en öppen, kreativ och en stimulerande arbetsmiljö där kunskap och kompetens känns som två nyckelord. Det finns någon att fråga om det mesta!

Vilka resultat är du med och bidrar till?

Jag försöker bidra till att gemene man bättre kan förstå vad EU-fondernas pengar används till i Sverige och vad effekterna blir, hur EU kan hjälpa till att utveckla regioner och företag och vad vi gör på Tillväxtverket. Man kan säga att det handlar om att förpacka ett, ibland, lite krångligt budskap.

Nämn några framgångsfaktorer för dig i jobbet

Att prata med alla kunniga människor som jobbar på Tillväxtverket är den absolut bästa framgångsfaktorn. Vi föddes ju med en mun och två öron och det tror jag är en bra grej att alltid komma ihåg – överallt!

Utbildning och tidigare arbetslivserfarenhet

Lina har läst Informations- och PR-programmet samt journalistik för akademiker på Mittuniversitetet i Sundsvall. Har tidigare arbetat som journalist på lokaltidningen Östersunds-Posten.Behandling av personuppgifter
Om du fyller i din e-postadress sparas den hos Tillväxtverket, och det är vi som ansvarar för denna uppgift. Vi sparar e-postadressen endast för att kunna svara dig om du har en fråga. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter på tillvaxtverket.se/personuppgifter.