Tillväxtverket

Homan Sadat

Tillförordnad ekonomichef.

Homan Sadat

Hur har din resa på Tillväxtverket sett ut?

Under mina dryga två år här har jag arbetat med i princip det mesta man kan göra: handläggning, systemutveckling, upphandling, projektledning, stabsarbete och nu är jag tillförordnad ekonomichef.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det är roligt, utvecklande och aldrig enformigt.

Vad är det bästa med att jobba på Tillväxtverket?

För mig handlar det mycket om att få vara med och påverka verksamheten och bidra till det samhällsnyttan. Jag upplever att jag som medarbetare har möjlighet att få vara med och påverka samt ta ett stort ansvar för min egen och verksamhetens utveckling.

Vilka resultat är du med och bidrar till?

Mitt största bidrag rör att vi ska vara en modern myndighet. Detta handlar om att vi ska skapa så bra förutsättningar som möjligt för alla våra medarbetare för att vi nå våra uppsatta mål.

Vilka egenskaper är viktigast att ha för att lyckas/trivas i din roll?

Att tro på sig själv genom att våga prova nya saker och tänka annorlunda, utan att vara rädd för att misslyckas. Det är så klart också viktigt att alla chefer och ledare hos oss ger det förtroendet till medarbetarna. Egenskaperna är väl mod och tillit.

Nämn några framgångsfaktorer för dig i jobbet!

Att inte vara rädd för att fatta beslut och driva verksamheten framåt.

Hur presenterar du ditt jobb för någon som inte känner till Tillväxtverkets verksamhet?

Jag brukar nämna att vi arbetar för att göra livet enklare för Sveriges företagare och bidra till regional utveckling.

Utbildning och tidigare arbetslivserfarenhet

Läst ekonomi på Södertörns Högskola med inriktning mot redovisning och ledarskap. Har tidigare arbetat som skatterevisor på Skatteverket och skattejurist på PWC.Behandling av personuppgifter
Om du fyller i din e-postadress sparas den hos Tillväxtverket, och det är vi som ansvarar för denna uppgift. Vi sparar e-postadressen endast för att kunna svara dig om du har en fråga. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter på tillvaxtverket.se/personuppgifter.