Tillväxtverket

Steg två för ny anmälan om avstämning öppnar i april

Mellan 1 januari och 2 maj kan företag som skickat in sin avstämning för sent eller inte alls lämna in anmälan om att göra en ny avstämning. I mitten av april öppnar steg två för ny anmälan om avstämning, då kan företag som fått ja till ny avstämning komplettera anmälan om avstämning med individuppgifter.

I första steget ska företag som vill göra en ny avstämning göra en anmälan senast 2 maj om att de vill lämna in en ny avstämning. Läs mer om hur du gör steg ett här.

Från mitten av april kommer företag kunna påbörja steg två, att lämna in själva avstämningsuppgifterna. Tillväxtverket meddelar dig när det är dags att skicka in kompletterande underlag för din nya avstämning. Information kommer finnas på Mina sidor och du kommer även att få meddelande via mejl. Du har två veckor på dig från att du mottagit vårt mejl att göra din avstämning.

Observera att du måste ha gjort steg ett och fått en bekräftelse för att du sedan ska kunna göra steg två och lämna in kompletterande uppgifter. Sista dag att göra steg ett och skicka in anmälan om ny avstämning är 2 maj.

Om du vill se vilka uppgifter du lämnat in tidigare

Om du tidigare lämnat in en avstämning för den period som du nu vill stämma av på nytt, kan du se den tidigare avstämningen i Mina sidor genom att klicka på knappen ”Händelser”.

Vad som händer efter att avstämningen är inlämnad

Tillväxtverket kommer att handlägga din avstämning efter att du lämnat in dina avstämningsuppgifter. När vi tagit beslut kommer det publiceras i Min ansökan, du får även ett meddelande via mejl.