Tillväxtverket

Ansökan för perioden juli–september är öppen

Från och med idag 3 november går det att ansöka om korttidsstöd för perioden juli-september. Sista dag att lämna in ansökan är 30 november.

Att tänka på när du ansöker

Det går fortare för oss att handlägga din ansökan om den är korrekt ifylld och rätt underlag är bifogat.

Att tänka på när du gör din ansökan:

  • Påbörja ansökan i tid

Eftersom du också fyller i avstämningsuppgifter kan ansökan ta längre tid att fylla i. Du kan senast skicka in ansökan 30 november för stödperioden.

Observera att även företag som inte fått beslut på tidigare ansökan men vill söka stöd för perioden juli-september måste lämna in ansökan mellan 3 och 30 november.

  • Skicka inte in flera ansökningar

Om något råkar bli fel i ansökan eller om du behöver komplettera är det viktigt att du inte skickar in en ny ansökan utan att du gör kompletteringen i din redan inskickade ansökan. Om du gör en ny ansökan kommer handläggningen av ditt ärende ta betydligt längre tid. Om du söker för permitterad personal från flera driftsenheter ska du göra detta i en samlad ansökan för alla driftsenheter om de har samma organisationsnummer. Ett organisationsnummer, en ansökan.

  • Bifoga avtal

Du ska skicka in följande avtal om du har kollektivavtal:

  • Centralt kollektivavtal
  • Lokalt kollektivavtal
  • Eventuella bilagor
  • Om du inte har kollektivavtal ska du skicka in skriftliga avtal mellan arbetsgivaren och arbetstagaren.
  • Säkerställ att du angett rätt mejladress så att vi kan nå dig

Det är viktigt att du fyller i rätt mejladress när du ansöker om stöd. Kontrollera att du fyllt i mejladressen korrekt. Mejladressen använder vi till exempel för att notifiera dig vid ärendebeslut eller kontakta dig om du behöver göra kompletteringar eller lämna ytterligare uppgifter. Har din mejladress blivit fel kan du ändra den i Min ansökan under Min profil.

  • Kontrollera uppgifterna

Tänk på att det är viktigt att du lämnar in rätt uppgifter. Ta därför god tid på dig och var noga. Men ibland blir det inte rätt även om man är noggrann. Det kan vara bra att känna till att kompletteringar tyvärr innebär att det kan ta längre tid att handlägga ditt ärende.

Mer information

Läs mer om hur du gör ansökan på ansökningssidan för korttidsarbete juli–september

Saknar du någon information? I våra frågor och svar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.kan du söka ytterligare information eller ställa en egen fråga.

Ansökan görs i e-tjänsten Min ansökan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.