Tillväxtverket

Korttidsstödet förlängs

Regeringen har den 9 november beslutat att stödet för korttidsarbete förlängs till juni 2021. Tillväxtverket kommer även fortsatt att hantera stödet.

— Vi välkomnar beslutet om en förlängning av korttidsstödet, många företag har ett fortsatt stort behov av stöd. Vi ser fram emot att även under nästa år stödja svenska företag genom en svår tid säger Tillväxtverkets generaldirektör Gunilla Nordlöf.

Stödet förlängs nu med ytterligare 6 månader vilket betyder att det går att söka stöd för korttidsarbete fram till och med juni 2021. Från januari 2021 kommer det också att vara möjligt att söka stöd för kompetensutveckling för de permitterade medarbetarna.   

— Vi har under hösten sett att många företag har ett fortsatt stort behov av stöd. Hur behoven kommer att se ut framåt beror på många olika faktorer i Sverige och omvärlden. Att använda stödperioden till kompetensutveckling är ett bra sätt att stärka företagets framtida möjligheter så att det är redo när marknader tar fart igen, säger generaldirektör Gunilla Nordlöf.

Tillväxtverket fortsätter att utveckla system och organisation för att säkerställa god service, en effektiv och rättssäker handläggning och hög kvalitet i arbetet med kontroller.

Vi publicerar mer information om villkoren för förlängningen av korttidsstödet inom kort.

Länk till regeringens presentation. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.