Tillväxtverket

Förlängd tid att göra avstämning

Riksdagen har tagit beslut om tiden för arbetsgivare att komma in med avstämning av preliminärt stöd vid korttidsarbete förlängs från två veckor till fyra veckor. Lagändringen börjar gälla den 6 juli 2020.

- Vi välkomnar Riksdagens beslut. Avstämningen är mer komplex än själva ansökan och det är bra att företagen nu får extra tid på sig. Förändringen träder i kraft först den 6 juli, det innebär att de företag som gjort sin avstämning nu i juni inte omfattas av det här beslutet. Vi kan dock konstatera att de flesta företag av de cirka 24000 som skulle göra sin avstämning i juni har kommit in med den. Vi har skickat påminnelser till de som saknas och flera av de som återstår har sedan tidigare ansökt om anstånd på grund av särskilda omständigheter, säger Lena Carlsson, stabschef.

De företag som gör sin avstämning i juni har haft längre tid på sig eftersom vi sköt på starten för avstämningen pga vårt behov av att flytta avstämningsperioden för att utveckla och anpassa systemet. Så dessa företag har ju i praktiken fått de extra två veckor som riksdagen nu beslutat ska gälla.

Läs mer om riksdagens beslut på regeringen.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..