Tillväxtverket

RSS Blogg

 • 2019-06-19
  En hållbar livsmedels­sektor kräver forskning och innovation
  I förra veckan lämnade Tillväxtverket och Jordbruksverket ett gemensamt förslag till regeringen om en ny handlingsplan (från 2020) för livsmedelsstrategin. Det har varit ett års intensivt arbete, men hur skönt det än känns att trycka på sänd-knappen så innebär det inte ett avslut. I stället är det ett startskott för en förändring som måste ske.
 • 2019-06-17
  En kunskapsbank med många guldkorn
  Nu öppnar banken! Dags att digitalisera är en filmbaserad kunskapsbank för små och medelstora företag som vill utveckla och effektivisera sin affär och verksamhet med hjälp av digitalisering. Öppna dörren, gör en digital rundtur och plocka ut de delar som du är nyfiken på och vill veta mer om.
 • 2019-06-13
  Sociala företag + fastighets­­bolag = Sant
  När Byggvesta planerade för sina nya bostäder ville de göra något extra för att skapa god stämning och en trygg miljö i området. Då föddes Yalla Rinkeby!
 • 2019-06-03
  Kompetens­försörj­ning engagerar!
  Att jobba med kompetensförsörjning är verkligen att jobba med ett område som engagerar. Vem har inte hört om bristen på personal i industrin och besöksnäringen? Trots att det är ett gigantiskt område att greppa är det riktigt roligt att utveckla olika mindre delar. Nätverket kompetensförsörjnings­dagarna är en av de viktigaste mötesplatser som jag har i mitt jobb.
 • 2019-05-21
  Viktigt möte om inget särskilt
  I min vardag möter jag nästan dagligen företrädare för till exempel myndigheter, regioner och kommuner. Det är däremot sällan jag träffar människor i deras roll som medborgare – som inte företräder något annat än sin egen övertygelse.
 • 2019-04-25
  Välkommen strategi­resa för besöks­näringen
  Så har det kommit, beskedet från regeringen om att arbetet drar igång för att utveckla en nationell strategi för svensk turism och besöksnäring. Ett välkommet besked! Det är många, många runt om i hela Sverige som väntat och som vill bidra i både strategiutveckling och genomförande.
 • 2019-04-11
  Skarpt läge i landsbygds­uppdrag
  Så har vi äntligen fått de efterlängtade beskeden av regeringen. I och med ändringsbudgeten har Tillväxtverket nu både mandat och möjlighet att genomföra insatser som sedan tidigare planerats inom ramen för En sammanhållen politik för Sveriges landsbygder .
 • 2019-03-29
  Framtiden är här! Är den regionala tillväxt­politiken redo?
  En konferens löser inte allt, men kan ändå vara starten på något stort. Tillväxtverket och Näringsdepartementet bjöd in alla regioner och andra myndigheter för samtal om vad som är viktigt i framtidens EU. Svaret blev: Större fokus på resultat. Sammanhållning på riktigt. Smartare samverkan. Frida Andersson bloggar om dagen.
 • 2019-03-18
  Fullt med folk som vill prata industri på Smart industri-dagarna
  Det blev två intensiva dagar om Smart industri på Tillväxtverket den 6–7 februari. Över 90 externa deltagare lyssnade på intressanta föreläsare och deltog i diskussioner och workshops.
 • 2019-03-15
  Dagen då pussel­bitarna är på plats för svenska startups
  Har du inte redan skrivit upp den 4 april i kalendern är det dags att göra det nu. Den 8:e upplagan av Sweden Demo Day äger rum på Stockholmsmässan och årets demodag förväntas bli större än någonsin med ett besöksantal på 3000–4000 personer.


Behandling av personuppgifter
Om du fyller i din e-postadress sparas den hos Tillväxtverket, och det är vi som ansvarar för denna uppgift. Vi sparar e-postadressen endast för att kunna svara dig om du har en fråga. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter på tillvaxtverket.se/personuppgifter.