Tillväxtverket

RSS Blogg

 • 2020-03-04
  Vi jobbar vidare för industrins digitalisering
  Vi vet mer om industrins utmaningar. Vi har en tydligare bild av industrins behov. Och många små och medelstora industriföretag har tagit flera kliv framåt när det gäller sin digitalisering. Men jobbet är inte klart!
 • 2020-02-20
  Hållbara upplevelser får svensk turism att rulla
  Det är ju Ulricehamn! I tv-programmet På spåret för några veckor sedan lyckades jag snabbt klura ut att resmålet var Ulricehamn – detta tack vare vårt projekt Hållbar produktutveckling .
 • 2020-02-17
  Fler robotar i våra skolor
  Inom ramen för Robotlyftet har Tillväxtverket startat ett nytt pilotprojekt, Robot i skola. Syftet är att utrusta gymnasieskolor med modern robotteknik.
 • 2020-02-13
  Pengars adress och värdet av var du bor
  Vissa frågor är grundläggande. Vill du gifta dig med mig? Finns gud? Eller, för oss fiskeintresserade, vad är ditt personbästa på gädda? I mitt arbete med landsbygd är frågan framför andra: Var bor du?
 • 2019-12-13
  I dialoger kan ett plus ett bli tre
  Inom vårt arbete med den regionala tillväxtpolitiken pratar vi ständigt om samverkan. Men varför är det så viktigt? Och hur får man till det i praktiken?
 • 2019-12-04
  Framtidens utmaningar kräver samarbete
  Sveriges näringsliv har under en längre tid med kraft signalerat att bristen på arbetskraft och kompetens är det största enskilda hindret för utveckling och tillväxt. Det gäller i många branscher och i stort sett i hela landet även om det finns skillnader mellan regioner och branscher. Vi ser ett stort behov av samarbete mellan kommuner, myndigheter och utbildningsaktörer för att möta utmaningarna.
 • 2019-11-21
  Att ta sig an löpning och landsbygder
  Självinsikt är onekligen en bra start när man ska ändra beteenden. Men, ingen garanti för framgång. Förklara annars varför mina löparskor under lång tid aldrig verkade åldras, trots att de knappast hade särskilt hög kvalitet?
 • 2019-10-29
  En dag om det livslånga lärandet i industrin
  Det livslånga lärandet. Att lära för livet. Vi pratar om det och har gjort det länge, men vad händer i praktiken? Och hur agerar framgångsrika företag för att ligga i framkant? Årets tema för Industridagen var just det livslånga lärandet.
 • 2019-10-15
  Nu växlar vi upp samarbetet!
  Den 8 oktober bjöd vi in till en heldag om export och internationalisering, som en del av vårt regeringsuppdrag att arbeta med regional exportsamverkan. Vilken bra dag vi hade, och vad mycket energi vi tar med oss i arbetet framåt!
 • 2019-09-16
  När sanning blir en fråga om tro
  Det är lätt att fastna i nuet. Fokus på löpandebandproduktion och vardagspasta. Visserligen praktiskt, men också en andefattig halvdistans i tillvaron. Varken till­räckligt nära för att se storheten i det lilla. Eller tillräckligt långt ifrån för att av­täcka mönster i ett större skeende.


Behandling av personuppgifter
Om du fyller i din e-postadress sparas den hos Tillväxtverket, och det är vi som ansvarar för denna uppgift. Vi sparar e-postadressen endast för att kunna svara dig om du har en fråga. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter på tillvaxtverket.se/personuppgifter.