Tillväxtverket

RSS Blogg

 • 2018-02-16
  Att mötas för en konkurrens­kraftig industri
  Möten mellan människor är viktigt även i näringspolitik. Vi behöver mötesplatser och faktiskt träffas ibland för att diskutera de utmaningar som är viktiga för företagen och deras konkurrenskraft. För många industriföretag handlar det ofta om kompetensförsörjning på kort och lång sikt. Och att ta vara på digitaliseringens möjligheter för att bli effektivare och smartare.
 • 2018-02-14
  Stor potential för kreativa näringar på landsbygden 
  Vart går egentligen satsningarna på kulturella och kreativa näringar? Är landets storstäder vinnare? Nej, det stämmer inte. Tillväxtverket bidrar till starkare förutsättningar för kulturella och kreativa näringar i samtliga 21 regioner eller län i Sverige.

 • 2018-02-02
  Och vinnaren är…ett innovativt trävaruföretag!
  Lundqvist Trävaru vann IVAs företagstävling Smart industri. Digitalisering och gamification heter nycklarna till vinsten, företagets framgångar och den helt nya affärsmodellen. Tillväxtverket finansierar IVAs företagstävling Smart industri, i syfte att synliggöra företag som ligger i framkant.
 • 2017-12-14
  Samverkan nyckeln för att locka unga till industrin
  Många ungdomar har ingen tydlig bild om vad industrin är och vilka möjligheter till arbeten som finns inom industrin. Det vill vi ändra på.

 • 2017-12-05
  Språkstöd framgångs­­faktor på Karintorps tomater
  Närmare 30 procent av Sveriges små och medelstora företag anger att svårigheten att hitta personer med rätt kompetens är det största tillväxthindret. Uppdraget Enklare vägar till jobb och kompetens ska främja modeller/metoder för att skapa enkla jobb och enklare vägar till jobb för nyanlända och långtidsarbetslösa.

 • 2017-11-09
  Årets student­företagare!
  Nu är det dags för årets omgång av tävlingen Årets studentföretagare, som är en tävling för studenter som vid sidan av sina studier på universitet eller högskola också äger och driver företag. Tillväxtverket är med och finansierar tävlingen och sitter även med i juryn.
 • 2017-09-29
  Starka röster om företags villkor
  På ett fullsatt frukostseminarium som jag modererade den 27 september presenterade vi resultatet av Sveriges största företagarundersökning, Företagens villkor och verklighet. Rapporten ger 10 000 företagare en gemensam röst.

 • 2017-07-07
  Nyvunna vänner får företagen att växa
  Min familj hade nyligen besök av en av våra nyvunna vänner, en kille från Eritrea. Han och hans två kompisar har nästan blivit som en del av vår familj. Vår vän berättade att nu har även hans syster flytt från sitt hemland.
 • 2017-06-21
  Svensk mat har guldläge för export
  Med lanseringen av handlingsplanen för livsmedelsstrategin den 30 januari 2017 signalerade regeringen att den tror på svensk matproduktion.

 • 2017-06-20
  Digitalisering i industrin – det händer nu!
  Det är mycket som händer inom digitaliseringen av industrin. Häng på om du vill att ditt företag ska hänga med! Det var ett viktigt budskap till små och medelstora industriföretag på konferensen Digitalisera nu! den 8 juni i Stockholm. Vinnova och Tillväxtverket arrangerade konferensen tillsammans med aktörerna bakom ”Sverige digitaliserar”.