Tillväxtverket

RSS Blogg

 • 2019-02-18
  Vill du växa? Välj jämställdhet och mångfald!
  I takt med att allt fler kvinnor arbetar har även den ekonomiska tillväxten tagit fart. Organisationen för ekonomiskt samarbete och utveckling, OECD, konstaterar i en studie av de nordiska länderna mellan 1960 och 2015 att 10 till 20 procent av den årliga BNP-tillväxten under perioden kan förklaras med kvinnors ökade lönearbete.
 • 2019-02-14
  Ge plats på scen – Tillväxtverket på Folk och kultur
  Trots is och slask på Eskilstunas gator var det mycket folk på konventet Folk och kultur 2019 i Munktellstaden. Jag var med på ett av Tillväxtverkets seminarier för att presentera en rapport som Klas Rabe, Daniel Thuresson och jag precis blivit klara med.
 • 2018-12-20
  Se och lyssna för att förstå industrins behov och vardag
  För att förstå industrins villkor behöver vi trampa fabriksgolv. Se produkter, maskiner, robotar. Människorna som jobbar i produktionen och hur det ser ut i lokalerna.
 • 2018-12-14
  Varför Bryssel tur och retur? - Åtta nyttor med EU
  Vad är nyttan med EU? Varför ska pengarna färdas hela vägen till Bryssel, för att sedan betalas tillbaka till oss och alla andra medlemsländer? Varför sköter vi det inte bara nationellt? Här är åtta nyttor med EU:s gemensamma regionalpolitik.

 • 2018-11-08
  Digitalisering gör det enklare och snabbare
  Fördelarna med digitalisering och automatiserade processer är många. Nu har Tillväxtverket tagit fram filmer som konkret visar på betydelsen av digitaliseringen och dess positiva effekter för små och medelstora industriföretag. Det blir enklare, snabbare – och bättre.
 • 2018-10-03
  Allt fler jobbar i arbetsintegrerande sociala företag!
  Idag på kanelbullens dag kan vi konstatera att det jäser bland de arbetsintegrerande sociala företagen. Tack vare ny statistik ser vi att allt fler arbetar i den här typen av företag. En otroligt välkommen nyhet eftersom de lyckas med något som många andra inte kan. Att erbjuda efterfrågade tjänster och produkter och samtidigt lotsa människor som inte haft något jobb att gå till under lång tid, in i arbetslivet igen.
 • 2018-07-26
  Det är hög tid att ta vara på­ klimat­smarta affärsidéer
  Den här sommaren har jag blivit förälskad, i Sverige. De varma kvällarna, den friska luften och samhället som är öppet för spontana strandbesök och entreprenörskap. Men det finns en mörk skugga i det sommarfagra. Klimatförändringarna som forskarna varnat för är verklighet nu och förvärras år för år.
 • 2018-07-13
  Nu är rätt tid att tänka framtidsmat
  Denna sommar sätter så tydligt mat på agendan. Men det handlar ju inte om en enstaka vädersommar, utan om klimat och försvunna arter som faktiskt gör vår överlevnad skör. Nu är verkligen rätt tid att prata om mat som möjliggörare.
 • 2018-06-07
  Företagsamhet finns på oanade ställen
  Det finns inte några särskilda landsbygdsföretag. Det finns företag på landsbygden. Och ibland kan de skapas i sammanhang som man inte riktigt räknar med. Jag tänker på Docksta bordtennisklubb i Docksta utanför Örnsköldsvik. Klubben har startat 14 företag som den sålt vidare.

 • 2018-05-16
  Affärer för samhällsnytta och ett arbetsliv för fler
  Vi har kompetensbrist i Sverige samtidigt som många kompetenta människor har svårt att få jobb. De arbetsintegrerande sociala företagen kan vara en väg tillbaka till arbetslivet och ett sätt för företagen att få tillgång till eftersökt kompetens. I dessa företag kan också den som varit arbetslös länge få det extra stöd som kan behövas för att komma igång i arbete igen.


Behandling av personuppgifter
Om du fyller i din e-postadress sparas den hos Tillväxtverket, och det är vi som ansvarar för denna uppgift. Vi sparar e-postadressen endast för att kunna svara dig om du har en fråga. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter på tillvaxtverket.se/personuppgifter.