Tillväxtverket

RSS Blogg

 • 2019-10-15
  Nu växlar vi upp samarbetet!
  Den 8 oktober bjöd vi in till en heldag om export och internationalisering, som en del av vårt regeringsuppdrag att arbeta med regional exportsamverkan. Vilken bra dag vi hade, och vad mycket energi vi tar med oss i arbetet framåt!
 • 2019-09-16
  När sanning blir en fråga om tro
  Det är lätt att fastna i nuet. Fokus på löpandebandproduktion och vardagspasta. Visserligen praktiskt, men också en andefattig halvdistans i tillvaron. Varken till­räckligt nära för att se storheten i det lilla. Eller tillräckligt långt ifrån för att av­täcka mönster i ett större skeende.
 • 2019-08-28
  Svensk miljöteknik når internationella marknader
  Nordiska främjandeaktörer går samman för att underlätta för företag att nå ut med sina miljötekniklösningar på nya marknader. Syftet är att skapa ett nordiskt exportsamarbete för miljöteknikföretag och hjälpa städer att lösa globala klimatutmaningar genom att leverera hållbara systemlösningar.
 • 2019-07-15
  Vilken butik handlar du i på semestern?
  Sommar och semester innebär högsäsong för landsbygdsbutiker runt om i Sverige. Affärerna är viktiga för servicen året om, och för att det ska gå att bo, arbeta och driva företag i landsbygderna. Sedan 90-talet har många butiker tvingats lägga ner, men de allra senaste åren har trenden faktiskt vänt.
 • 2019-07-04
  Regionalt ledarskap för digitalisering
  Efter att OECD presenterade sin genomlysning av Sveriges digitaliseringspolitik förra året sammanfattades rapporten med att ”Sverige har allt på plats för digitaliseringen – men är dåliga på att sy ihop det”. Men går det att ”sy ihop” digitalisering? Många insatser genomförs men de tenderar att ske utan långsiktighet och samordning. För att förändra det finns det nu regionala digitaliseringskoordinatorer.
 • 2019-06-19
  En hållbar livsmedels­sektor kräver forskning och innovation
  Tillväxtverket och Jordbruksverket har nyligen lämnat ett gemensamt förslag till regeringen om en ny handlingsplan (från 2020) för livsmedelsstrategin. Det har varit ett års intensivt arbete, men hur skönt det än känns att trycka på sänd-knappen så innebär det inte ett avslut. I stället är det ett startskott för en förändring som måste ske.
 • 2019-06-17
  En kunskapsbank med många guldkorn
  Nu öppnar banken! Dags att digitalisera är en filmbaserad kunskapsbank för små och medelstora företag som vill utveckla och effektivisera sin affär och verksamhet med hjälp av digitalisering. Öppna dörren, gör en digital rundtur och plocka ut de delar som du är nyfiken på och vill veta mer om.
 • 2019-06-13
  Sociala företag + fastighets­­bolag = Sant
  När Byggvesta planerade för sina nya bostäder ville de göra något extra för att skapa god stämning och en trygg miljö i området. Då föddes Yalla Rinkeby!
 • 2019-06-03
  Kompetens­försörj­ning engagerar!
  Att jobba med kompetensförsörjning är verkligen att jobba med ett område som engagerar. Vem har inte hört om bristen på personal i industrin och besöksnäringen? Trots att det är ett gigantiskt område att greppa är det riktigt roligt att utveckla olika mindre delar. Nätverket kompetensförsörjnings­dagarna är en av de viktigaste mötesplatser som jag har i mitt jobb.
 • 2019-05-21
  Viktigt möte om inget särskilt
  I min vardag möter jag nästan dagligen företrädare för till exempel myndigheter, regioner och kommuner. Det är däremot sällan jag träffar människor i deras roll som medborgare – som inte företräder något annat än sin egen övertygelse.


Behandling av personuppgifter
Om du fyller i din e-postadress sparas den hos Tillväxtverket, och det är vi som ansvarar för denna uppgift. Vi sparar e-postadressen endast för att kunna svara dig om du har en fråga. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter på tillvaxtverket.se/personuppgifter.