Tillväxtverket

RSS Blogg

 • 2017-12-05
  Språkstöd framgångs­­faktor på Karintorps tomater
  Närmare 30 procent av Sveriges små och medelstora företag anger att svårigheten att hitta personer med rätt kompetens är det största tillväxthindret. Uppdraget Enklare vägar till jobb och kompetens ska främja modeller/metoder för att skapa enkla jobb och enklare vägar till jobb för nyanlända och långtidsarbetslösa.

 • 2017-11-09
  Årets student­företagare!
  Nu är det dags för årets omgång av tävlingen Årets studentföretagare, som är en tävling för studenter som vid sidan av sina studier på universitet eller högskola också äger och driver företag. Tillväxtverket är med och finansierar tävlingen och sitter även med i juryn.
 • 2017-09-29
  Starka röster om företags villkor
  På ett fullsatt frukostseminarium som jag modererade den 27 september presenterade vi resultatet av Sveriges största företagarundersökning, Företagens villkor och verklighet. Rapporten ger 10 000 företagare en gemensam röst.

 • 2017-07-07
  Nyvunna vänner får företagen att växa
  Min familj hade nyligen besök av en av våra nyvunna vänner, en kille från Eritrea. Han och hans två kompisar har nästan blivit som en del av vår familj. Vår vän berättade att nu har även hans syster flytt från sitt hemland.
 • 2017-06-21
  Svensk mat har guldläge för export
  Med lanseringen av handlingsplanen för livsmedelsstrategin den 30 januari 2017 signalerade regeringen att den tror på svensk matproduktion.

 • 2017-06-20
  Digitalisering i industrin – det händer nu!
  Det är mycket som händer inom digitaliseringen av industrin. Häng på om du vill att ditt företag ska hänga med! Det var ett viktigt budskap till små och medelstora industriföretag på konferensen Digitalisera nu! den 8 juni i Stockholm. Vinnova och Tillväxtverket arrangerade konferensen tillsammans med aktörerna bakom ”Sverige digitaliserar”.

 • 2017-05-18
  Tack för en lyckad Mitt Europa-kampanj!
  Sveriges första år som deltagare i Mitt Europa-kampanjen fick en flygande start.

 • 2017-05-15
  Kultur och kreativt innehåll i vår digitala tid
  Vill du få nätverk och kunskap för att stärka kultur och kreativt innehåll i vår digitala tid? Delta i konferensen Digitaliseringens möjligheter den 31 maj - 1 juni.
 • 2017-04-21
  Nya mått i vårbudgeten – risk att missa skogen för alla träd
  När vårbudgeten presenterades för några dagar sedan var det inte bara fördelningen av pengar som fick uppmärksamhet. För första gången inkluderade Finansdepartementet ”kompletterande välståndsmåttlänk till annan webbplats” för att ”kunna spegla en bredare verklighet”.
 • 2017-03-30
  Mirakelkur för landsbygden
  Det finns inte ett enskilt mirakelpiller för att stärka landsbygden, dess företag och de människor som bor och verkar där. Det finns inte ens bara en typ av landsbygder. Så varför skulle det vara enkelt?