Tillväxtverket

RSS Blogg

 • 2019-04-11
  Skarpt läge i landsbygdsuppdrag
  Så har vi äntligen fått de efterlängtade beskeden av regeringen. I och med ändringsbudgeten har Tillväxtverket nu både mandat och möjlighet att genomföra insatser som sedan tidigare planerats inom ramen för En sammanhållen politik för Sveriges landsbygder .
 • 2019-03-29
  Framtiden är här! Är den regionala tillväxt­politiken redo?
  En konferens löser inte allt, men kan ändå vara starten på något stort. Tillväxtverket och Näringsdepartementet bjöd in alla regioner och andra myndigheter för samtal om vad som är viktigt i framtidens EU. Svaret blev: Större fokus på resultat. Sammanhållning på riktigt. Smartare samverkan. Frida Andersson bloggar om dagen.
 • 2019-03-18
  Fullt med folk som vill prata industri på Smart industri-dagarna
  Det blev två intensiva dagar om Smart industri på Tillväxtverket den 6–7 februari. Över 90 externa deltagare lyssnade på intressanta föreläsare och deltog i diskussioner och workshops.
 • 2019-03-15
  Dagen då pussel­bitarna är på plats för svenska startups
  Har du inte redan skrivit upp den 4 april i kalendern är det dags att göra det nu. Den 8:e upplagan av Sweden Demo Day äger rum på Stockholmsmässan och årets demodag förväntas bli större än någonsin med ett besöksantal på 3000–4000 personer.
 • 2019-03-06
  Framtidssmarta företag går från linjärt till cirkulärt
  Hälsingeföretaget CargoBeacon och gotländska ImseVimse AB tog nya steg i sin utveckling genom att delta i en EU-satsning för företag som vill pröva cirkulära affärsmodeller.
 • 2019-02-18
  Vill du växa? Välj jämställdhet och mångfald!
  I takt med att allt fler kvinnor arbetar har även den ekonomiska tillväxten tagit fart. Organisationen för ekonomiskt samarbete och utveckling, OECD, konstaterar i en studie av de nordiska länderna mellan 1960 och 2015 att 10 till 20 procent av den årliga BNP-tillväxten under perioden kan förklaras med kvinnors ökade lönearbete.
 • 2019-02-14
  Ge plats på scen – Tillväxtverket på Folk och kultur
  Trots is och slask på Eskilstunas gator var det mycket folk på konventet Folk och kultur 2019 i Munktellstaden. Jag var med på ett av Tillväxtverkets seminarier för att presentera en rapport som Klas Rabe, Daniel Thuresson och jag precis blivit klara med.
 • 2018-12-20
  Se och lyssna för att förstå industrins behov och vardag
  För att förstå industrins villkor behöver vi trampa fabriksgolv. Se produkter, maskiner, robotar. Människorna som jobbar i produktionen och hur det ser ut i lokalerna.
 • 2018-12-14
  Varför Bryssel tur och retur? - Åtta nyttor med EU
  Vad är nyttan med EU? Varför ska pengarna färdas hela vägen till Bryssel, för att sedan betalas tillbaka till oss och alla andra medlemsländer? Varför sköter vi det inte bara nationellt? Här är åtta nyttor med EU:s gemensamma regionalpolitik.

 • 2018-11-08
  Digitalisering gör det enklare och snabbare
  Fördelarna med digitalisering och automatiserade processer är många. Nu har Tillväxtverket tagit fram filmer som konkret visar på betydelsen av digitaliseringen och dess positiva effekter för små och medelstora industriföretag. Det blir enklare, snabbare – och bättre.


Behandling av personuppgifter
Om du fyller i din e-postadress sparas den hos Tillväxtverket, och det är vi som ansvarar för denna uppgift. Vi sparar e-postadressen endast för att kunna svara dig om du har en fråga. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter på tillvaxtverket.se/personuppgifter.