Tillväxtverket

RSS Blogg

 • 2019-12-13
  I dialoger kan ett plus ett bli tre
  Inom vårt arbete med den regionala tillväxtpolitiken pratar vi ständigt om samverkan. Men varför är det så viktigt? Och hur får man till det i praktiken?
 • 2019-12-04
  Framtidens utmaningar kräver samarbete
  Sveriges näringsliv har under en längre tid med kraft signalerat att bristen på arbetskraft och kompetens är det största enskilda hindret för utveckling och tillväxt. Det gäller i många branscher och i stort sett i hela landet även om det finns skillnader mellan regioner och branscher. Vi ser ett stort behov av samarbete mellan kommuner, myndigheter och utbildningsaktörer för att möta utmaningarna.
 • 2019-11-21
  Att ta sig an löpning och landsbygder
  Självinsikt är onekligen en bra start när man ska ändra beteenden. Men, ingen garanti för framgång. Förklara annars varför mina löparskor under lång tid aldrig verkade åldras, trots att de knappast hade särskilt hög kvalitet?
 • 2019-10-29
  En dag om det livslånga lärandet i industrin
  Det livslånga lärandet. Att lära för livet. Vi pratar om det och har gjort det länge, men vad händer i praktiken? Och hur agerar framgångsrika företag för att ligga i framkant? Årets tema för Industridagen var just det livslånga lärandet.
 • 2019-10-15
  Nu växlar vi upp samarbetet!
  Den 8 oktober bjöd vi in till en heldag om export och internationalisering, som en del av vårt regeringsuppdrag att arbeta med regional exportsamverkan. Vilken bra dag vi hade, och vad mycket energi vi tar med oss i arbetet framåt!
 • 2019-09-16
  När sanning blir en fråga om tro
  Det är lätt att fastna i nuet. Fokus på löpandebandproduktion och vardagspasta. Visserligen praktiskt, men också en andefattig halvdistans i tillvaron. Varken till­räckligt nära för att se storheten i det lilla. Eller tillräckligt långt ifrån för att av­täcka mönster i ett större skeende.
 • 2019-08-28
  Svensk miljöteknik når internationella marknader
  Nordiska främjandeaktörer går samman för att underlätta för företag att nå ut med sina miljötekniklösningar på nya marknader. Syftet är att skapa ett nordiskt exportsamarbete för miljöteknikföretag och hjälpa städer att lösa globala klimatutmaningar genom att leverera hållbara systemlösningar.
 • 2019-07-15
  Vilken butik handlar du i på semestern?
  Sommar och semester innebär högsäsong för landsbygdsbutiker runt om i Sverige. Affärerna är viktiga för servicen året om, och för att det ska gå att bo, arbeta och driva företag i landsbygderna. Sedan 90-talet har många butiker tvingats lägga ner, men de allra senaste åren har trenden faktiskt vänt.
 • 2019-07-04
  Regionalt ledarskap för digitalisering
  Efter att OECD presenterade sin genomlysning av Sveriges digitaliseringspolitik förra året sammanfattades rapporten med att ”Sverige har allt på plats för digitaliseringen – men är dåliga på att sy ihop det”. Men går det att ”sy ihop” digitalisering? Många insatser genomförs men de tenderar att ske utan långsiktighet och samordning. För att förändra det finns det nu regionala digitaliseringskoordinatorer.
 • 2019-06-19
  En hållbar livsmedels­sektor kräver forskning och innovation
  Tillväxtverket och Jordbruksverket har nyligen lämnat ett gemensamt förslag till regeringen om en ny handlingsplan (från 2020) för livsmedelsstrategin. Det har varit ett års intensivt arbete, men hur skönt det än känns att trycka på sänd-knappen så innebär det inte ett avslut. I stället är det ett startskott för en förändring som måste ske.


Behandling av personuppgifter
Om du fyller i din e-postadress sparas den hos Tillväxtverket, och det är vi som ansvarar för denna uppgift. Vi sparar e-postadressen endast för att kunna svara dig om du har en fråga. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter på tillvaxtverket.se/personuppgifter.