Tillväxtverket

En kunskapsbank med många guldkorn

Nu öppnar banken! Dags att digitalisera är en filmbaserad kunskapsbank för små och medelstora företag som vill utveckla och effektivisera sin affär och verksamhet med hjälp av digitalisering. Öppna dörren, gör en digital rundtur och plocka ut de delar som du är nyfiken på och vill veta mer om.

Det är ett omfattande material som troligen kommer att generera minst lika många frågor som svar. Och det är precis det som är meningen! Dags att digitalisera är inte en utbildning som ska följas från A till Ö. Istället är det ett innehåll och ett format som ska inspirera till utveckling och handling utifrån varje företags specifika behov och förutsättningar.

Tolv ämnesområden att plocka från

Vi hoppas att alla företag, oavsett var man befinner sig på sin digitala resa, ska hitta innehåll som passar just dem. Därför omfattar Dags att digitalisera hela tolv olika ämnesområden; du kan hitta allt från logistik och marknadsföring till AI och behovet av ett nytt ledarskap. I korta filmer delar experter och företagare med sig av sina insikter och erfarenheter av digitalisering och du kan välja att fördjupa dig i det som är mest relevant för just ditt företag. Du kan också svara på quiz, lista idéer och skapa en handlingsplan för företagets nästa utvecklingssteg.

Fritt att använda och sprida

En spännande aspekt med kunskapsbanken tycker jag är att det är ett material som kommer att fortsätta utvecklas under året, eftersom det är ett forskningsprojekt som RISE lanserar i en öppen betaversion. Dessutom är allt innehåll helt fritt att använda och sprida, och byggt för både mobil och dator. Det gör det exempelvis enkelt att dela en enskild film till kolleger i företaget eller i nätverket. Jag hoppas att du vill sprida dina favoritavsnitt vidare!

All utveckling börjar med nyfikenhet, insikt och kunskap. Ofta handlar det om att lära genom att göra, med de små stegens logik. Här kan Dags att digitalisera bli ett användbart verktyg för företag som vill veta mer om hur utvecklingen i omvärlden påverkar företaget ur olika perspektiv. En ögonöppnare för de företag som vill sätta igång med ett digitaliseringsarbete. En inspiration för de företag som vill ta sitt nästa steg för att bli effektivare, snabbare - och bättre.

Här kan du ta del av Dags att digitalisera Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vill du veta mer?

Dags att digitalisera utvecklas av RISE med finansiering från Tillväxtverket via Digitaliseringslyftet, ett av myndighetens fem uppdrag inom Smart industri, Sveriges nyindustrialiseringsstrategi.

Läs mer om Digitaliseringslyftet

Läs mer om Tillväxtverkets uppdrag inom Smart industri

Gunilla Thorstensson

Gunilla Thorstensson

Projektledare för Tillväxtverkets samlade arbete med smart industri och olika entreprenörskapsfrågor.

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300

    Behandling av personuppgifter

    Om du fyller i personuppgifter i kommentaren så sparas de hos Tillväxtverket, och det är vi som ansvarar för denna uppgift. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter på tillvaxtverket.se/personuppgifter.