Tillväxtverket
Personer som studerar i ett bibliotek. Fotograferat uppifrån.

Årets student­företagare!

Nu är det dags för årets omgång av tävlingen Årets studentföretagare, som är en tävling för studenter som vid sidan av sina studier på universitet eller högskola också äger och driver företag. Tillväxtverket är med och finansierar tävlingen och sitter även med i juryn.

Årets studentföretagare är en del av den internationella tävlingen Global Student Entrepreneur Awards (GSEA). Tävlingens syfte är att uppmärksamma och stödja entreprenöriella och kreativa studenter och utöver de 150 000 kr som är förstapriset blir vinnaren även Sveriges kandidat i den internationella finalen i Toronto i april.

Tillväxtverket arbetar på olika sätt med att främja entreprenörskap vid universitet och högskolor. Att medverka i juryn samt medfinansiera Årets studentföretagare är ett sätt att lyfta vikten av entreprenörskap i högre utbildning.

2017 års vinnare - Vera Antonov

Tävlingen 2017 togs hem av Vera Antonov, som studerar vid Linköpings universitet och driver den digitala bokföringstjänsten BeFreelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. På Tillväxtverkets seminarium i Almedalen i somras var Vera med och berättade mer om tjänsten och vad det inneburit att vinna tävlingen. Sammanfattningsvis är en av de största fördelarna med att vara med i tävlingen det utökade nätverk man får, med framgångsrika studentföretagare och entreprenörer från hela världen. Värdefull feedback, mentorskap, förbättrad förmåga att kommunicera värdet av sin verksamhet och naturligtvis medieexponering.

Helena Nyberg Brehnfors, enhetschef entreprenörskap sitter med i juryn:

Det är viktigt att uppmärksamma och premiera unga entreprenöriella och kreativa personer. Jag hoppas att tävlingen är ett sätt att inspirerar unga att våga och vilja starta och driva företag

Tipsa om tävlingen!

Nu hoppas jag att många studenter tar chansen och är med i tävlingen. Det finns många dolda entreprenörer ute på våra lärosäten, detta är en fin chans att få visa upp sitt företag och att bredda sitt nätverk. Du kanske känner någon du tycker skulle vara med i tävlingen? Tips gärna personer i ditt nätverk eller nominera någon! Sista dag att anmäla sig eller nominera är 15 december.

 

Läs mer om vem som kan medverka och hur du anmäler diglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Läs mer om 2017 års vinnare Vera Antonov och BeFreelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300

    Behandling av personuppgifter

    Om du fyller i personuppgifter i kommentaren så sparas de hos Tillväxtverket, och det är vi som ansvarar för denna uppgift. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter på tillvaxtverket.se/personuppgifter.