Tillväxtverket
Två kvinnor arbetar framför en dator tillsammans.

Kompetensutveck­ling i mikroformat

Som företagare, eller för den delen för många som jobbar i slimmade organisationer är det svårt att hitta tid för kompetensutveckling.

Det är omöjligt att vara borta en hel dag när man inte är säker på att man lär sig något som ger konkret nytta. Det är inte heller gratis med kompetensutveckling. Men, mycket har ändrats när det gäller utbudet av gratis och enkelt tillgänglig kompetensutveckling.

Inte hängt med?

Kanske är det vårt synsätt på kompetensutveckling som inte hängt med? Tack vara digitaliseringen går det lätt att hacka grönsaker i restaurangköket eller att diska efter middagen och samtidigt lyssna på en podd om digital kommunikation.

15 minuter

Eller att ta sig 15 minuter att titta på en video eller två om hur företag har ökat sin konkurrenskraft genom digitaliseringen. Vad har världens äldsta krantillverkare FM Mattson gjort för att stå sig mot internationella konkurrenter och förbättra arbetsmiljön för personalen? Hur designar och marknadsför BEMZ sina överdrag till IKEA möbler genom med en helt digital affärsmodell?

Livslångt lärande

15 minuter i veckan blir på ett år drygt en veckas kompetensutveckling. Många bedömare menar att livslångt lärande är en av de viktigaste frågorna båda för oss som individer och för organisationer när det gäller att lyckas i det digitala samhället. Jag tycker det är dags att vi också tänker om kring kompetensutveckling och ser alla de enkla möjligheter som öppnat upp sig med små digitala tjänster.

Höja min kompetens

Nu behöver jag inte åka iväg i ett par dagar på kurs och komma tillbaka till högar med arbete. Jag kan höja min kompetens när jag sitter på bussen eller när jag diskar på kvällen, några minuter åt gången. Det finns fantastiska möjligheter som vi alla kan ta del av.

Lena Carlsson

Lena Carlsson

Chefsstrateg digitalisering

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300