Tillväxtverket

Nyfikenhet en tillgång på Stora Tillväxtdagen

Nu är det inte många timmar kvar tills Gunilla Nordlöf intar scenen på Stora Tillväxtdagen för att hälsa alla välkomna! Den 18 oktober kl 10 är det dags!

Som projektledare är jag nöjd med innehållet som jag tycker utlovar en spännande dag. Under de timmar som återstår innan konferensen drar igång har jag dock fullt fokus på det praktiska. Men när jag inte tänker på körschema, hashtags, filmer och power points så tänker jag på alla som kommer – från olika delar av landet med olika intresse för och insikter om de förändringar som sveper över näringslivets spelplan.

Marie Curie ska ha sagt: Be less curious about people and more curious about ideas.” Just nyfikenhet tror jag kan vara en gemensam nämnare för oss som deltar i Stora Tillväxtdagen. Och en stor tillgång. Vi som jobbar med företagande, innovoation och entreprenörskap vill förstå och öka våra kunskaper om de förändrade förutsättningar och villkor som företagen möter i ett globalt affärslandskap i snabb omvandling.

Men jag hoppas också få vara nyfiken på alla konferensdeltagare och de organisationer som de representerar och jobbar i. För jag tror att vi har en gemensam nämnare till: Vi vill vara till nytta för företagen utifrån deras olika behov och utmaningar.

Då behöver vi även se sammanhangen utanför vår egen organisation för annars kan vi inte tänka i helheter och i värdekedjor utifrån företagens behov. Då behöver vi vara nyfikna på varandra och ställa frågor om vad vi ser och inte ser för att förstå bättre.

Hur kan vi tillsammans underlätta för företags utveckling? Vilka regler hindrar? Vad kan vi göra annorlunda och bättre? Vilka kan vi samarbeta med och på vilket sätt? Så låt oss öppna upp för nyfikenhet, samtal och frågor – jag hoppas att Stora Tillväxtdagen ska ge oss många möjligheter till nya tankar, idéer och insikter.

Gunilla Thorstensson

Gunilla Thorstensson

Projektledare för Tillväxtverkets samlade arbete med smart industri och olika entreprenörskapsfrågor.

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300