Tillväxtverket
Tre unga personer, varav en tjej, tittar, skrattar och pekar på skärmen på en bärbar dator som står på ett bord.

Startup Sweden ger kontakter och affärsmöjligheter

Entreprenörskap är fördelat i hela Sverige men inte möjligheterna. Därför har Tillväxtverket initierat Startup Sweden. Entre­prenörer från hela landet får nu möjlighet att ta del av nätverk och kompetens.

Under 2018 genomförde Tillväxtverket fyra veckolånga boot camps för olika start-up företag. Bolagen valdes ut av en extern bedöm­ningsgrupp bestående av privata och offentliga investerare, inkubatorer och nyckelpersoner från den svenska startup‑scenen.

Tillväxtverket utvecklade under året nya delar av programmet för att bredda erbjudandet till företag och nå nya målgrupper:

  • FemTech Boot Camp: En vecka dedikerad till bolag som drivs av kvinnor. Under veckan fick tio bolag träffa investerare.
  • Startups meets Industry: Tillsammans med Chalmers Venture arrangera­des ett matchmaking event för 14 industribolag och startups i Göteborg.
  • Startup Sweden 2.0: Ett två‑dagars event där alumni bolagen från tidigare aktiviteter fått ta del av skräddarsydd coachning inom mark­nads­föring och kapitalanskaffning.

Startup Sweden internationellt

På den internationella scenen har Tillväxtverket genomfört kostnadsfria aktiviteter för att hjälpa svenska bolag som deltar på globala tech‑events i CES (Las Vegas), MWC (Barcelona), London Tech Week och Slush (Helsing­fors). Dessutom har Tillväxtverket, Energimyndigheten och Svensk‑Amerik­an­ska Handelskammaren i New York tillsammans arrangerat ett accelertor­program i USA i samband med konferensen Innovate46 för tio bolag.

Acceleratorprogram för Sveriges hetaste digitala startups

Startup Sweden erbjuder en veckas acceleratorprogram i Stockholm där 10 utvalda bolag från hela Sverige får praktiska och konkreta kunskaper från Sveriges ledande experter inom sälj, marknadsföring, juridik och pitchning. Bolagen får även delta och pitcha på Sveriges största demodag för digitala Startups och möjlighet att följa med på internationella techevent.

Läs mer om Startup SwedenBehandling av personuppgifter
Om du fyller i din e-postadress sparas den hos Tillväxtverket, och det är vi som ansvarar för denna uppgift. Vi sparar e-postadressen endast för att kunna svara dig om du har en fråga. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter på tillvaxtverket.se/personuppgifter.