Tillväxtverket
Två personer sitter bredvid varandra och tittar på skärmen på en bärbar dator.

Verksamt förenklar för företagare

På webbplatsen verksamt.se samlar vi information och service från många myndigheter, allt för att göra det enklare att starta och driva företag.

Verksamt.se drivs av Tillväxtverket och Bolagsverket, med Skatteverket och Arbetsförmedlingen som aktiva samarbetsparter. Dessa aktörer utvecklar och förvaltar innehåll och tjänster på verksamt.se.

Verksamt.se fortsätter att utvecklas positivt, vad gäller både användning och omfattning av tjänster och information. I nuläget ryms information från över 50 olika myndigheter på webbplatsen som under 2017 hade 2,6 miljoner användare, vilket var en ökning med 15 procent jämfört med 2016. Antalet inloggningar med e-legitimation ökade med nio procent till 1,8 miljoner.

Verksamt.se ska bidra till att göra det enklare att starta och driva företag, och målet är att 75 procent av besökarna ska tycka att webbplatsen är användbar utifrån deras behov. De procenttal som anges nedan är den andel som svarade 4–5 på en 5-gradig skala.

  • Av de som uppgav att de ska starta företag ansåg 88 procent att verksamt.se gör det enklare att starta och driva företag.
  • Av de som uppgav att de driver företag ansåg 81 procent att verksamt.se gör det enklare att starta och driva företag.

Regionala sidor - en samlad ingång till regionala främjandeaktörer på verksamt.se

Sammanlagt 14 regioner erbjuder en samlad bild av främjandesystemet på verksamt.se. Med fokus på rådgivning utifrån företagens behov kan blivande och befintliga företagare få en samlad bild av regionens offentliga företagsstöd. Arbetet drivs i samverkan med aktörer i regionerna, under 2017 med särskilt fokus på Skåne, Uppsala, Gävleborg och Örebro som är de senast regionerna att samla det offentliga företagsstödet på verksamt.se.

Gå till verksamt.selänk till annan webbplats

Verksamt.se - Sveriges bästa webbplats!

Verksamt.se blev utsedd till Sveriges bästa webbplats 2017 i kategorin samhällskommunikation av Web Service Award.

 

Läs mer om utmärkelsenlänk till annan webbplatsBehandling av personuppgifter
Om du fyller i din e-postadress sparas den hos Tillväxtverket, och det är vi som ansvarar för denna uppgift. Vi sparar e-postadressen endast för att kunna svara dig om du har en fråga. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter på tillvaxtverket.se/personuppgifter.