Tillväxtverket
En kvinna sitter i en fåtölj och använder en dator som står på ett soffbord.

Smart start för enklare regler

Tillväxtverket har tagit fram ett digitalt koncept för att utreda konsekvenser av nya regler. Ett viktigt verktyg för alla regelgivare.

I slutet av september slutredovisade Tillväxtverket det särskilda uppdraget kring Digital handledning för konsekvensutredningar vid regelgivning. Syftet med uppdraget var att konsekvensutredningarnas kvalitet generellt sett ska öka och att regelgivare ska kunna använda handledningen som ett hjälpmedel för att säkersta att alla relevanta perspektiv blir belysta.

Tillväxtverket har genomfört en nulägesanalys för att ta reda på vilka behov målgruppen har. Med utgångspunkt i nulägesanalysen har Tillväxtverket tillsammans med samverkans-och samrådsmyndigheterna tagit fram ett digitalt koncept.

Ett mål är att få en hög användning av den digitala handledningen och nöjda användare. Ett annat mål är att fånga deltagare och nöjda deltagare på utbildningar.

Smart start för enklare regler på tillvaxtverket.seBehandling av personuppgifter
Om du fyller i din e-postadress sparas den hos Tillväxtverket, och det är vi som ansvarar för denna uppgift. Vi sparar e-postadressen endast för att kunna svara dig om du har en fråga. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter på tillvaxtverket.se/personuppgifter.