Tillväxtverket

Städning och återvinning

Här hittar du information om städning, avfallshantering och återvinning.

Stockholm

Städning

Ren Extra är upphandlade att sköta städningen av lokalerna i Stockholm. I arbetsuppgifterna ingår också i- och urplockning i diskmaskiner samt rengöring och påfyllning av kaffemaskiner.

Intern service ansvarar för städningen av lokalerna. Har du synpunkter på städningen eller vill felanmäla en kaffemaskin i Stockholm? Lägg in ett ärende i Easit under rubriken Intern service.

Vid brådskande fall, kontakta även någon av följande personer:

  • Annica Thörner, receptionen, 9212 eller 070-337 66 43
  • Ulf Eriksson, lokalsamordnare, 9234 eller 072-216 16 77

Återvinning

Allt hushållsavfall återvinns. Bland annat finns behållare i kök och pentryn där du sorterar ditt hushållsavfall av olika slag.

I postrummet på plan 4 finns kärl och skåp för sortering av kontorspapper, brännbart, tidningar etc.

Tömning av hushållsavfall sköts av Ren Extra och tömning av kärl och sorteringsskåp i postrummet sköts av Intern service.

Avfallet transporteras ned till, och sorteras, i fastighetens miljöstation. Den består av två rum och ligger på plan 2, precis intill garageinfarten. Samtliga sorteringsfraktioner är tydligt uppmärkta.

Vasakronan ser sedan till att avfallet transporteras från miljöstationen flera gånger per vecka, via entreprenör med årsavtal. Önska vi särskild hämtning kontaktar vi avfallsentreprenören direkt.

Kontakt vid frågor eller funderingar kring vår återvinning:
Ulf Eriksson, lokalsamordnare, 9234 eller 072-216 16 77.

Östersund

Städning

Samhall är upphandlade att sköta städningen av lokalerna i Östersund. Förutom övriga lokaler städar de varje dag köket kl. 13.00, där i- och urplockning i diskmaskiner och rengöring/påfyllning av kaffemaskiner ingår.

I-och urplockning av diskmaskiner och rengöring/påfyllning av kaffemaskiner gäller även diskmaskiner och kaffemaskiner vid receptionen och i pentryt vid Nyfiket.

Övriga tider ansvarar vi själva för att hålla köket, bänken i receptionen och pentryt i städat skick.

Sopor och återvinning

Vid Östersundskontoret återvinns alla sopor. I köket finns behållare där du sorterar dina sopor av olika slag - hård och mjuk plast, metall, kompost, farligt avfall med mera.

Skåp för sortering av kontorspapper, brännbart, metall, tidningar etc. finns i postrummet plan 1 och utanför skrivarrummet plan 2.

Tömning av kökssopor sköts av våra lokalvårdare från Samhall och tömning av sorteringsskåp sköts av vår vaktmästare från Veteranpoolen.

Har du har frågor eller funderingar?
Kontakta Ewa Sundberg, anknytning 93 82

Malmö

Städning

Samhall är upphandlade att sköta städningen av lokalerna i Malmö. I arbetsuppgifterna ingår också i- och urplockning av diskmaskiner en gång per dag. Övriga tider ansvarar vi själva för att hålla kök och pentry i städat skick.

Har du synpunkter på städningen i Malmö? Lägg in ett ärende i Easit under rubriken Intern service.

För att felanmäla en kaffeautomat följ instruktionerna på automaten. Vid brådskande fall, kontakta även någon av följande personer:

  • Emily Hurtig, lokalansvarig 9198 eller 072- 146 57 31
  • Ulf Eriksson, lokalsamordnare, 9234 eller 072-216 16 77

Återvinning

Allt hushållsavfall återvinns. Bland annat finns behållare i kök och pentryn där du sorterar ditt hushållsavfall av olika slag. Tömning av hushållsavfall sköts av Samhall.

Avfallet transporteras och sorteras i fastighetens miljöstation på plan 1. Samtliga sorteringsfraktioner är tydligt uppmärkta. Malmö cityfastigheter ser sedan till att avfallet transporteras från miljöstationen. Önskar vi särskild hämtning kontaktar vi avfallsentreprenören direkt.

Kontakt vid frågor eller funderingar kring vår återvinning:
Ulf Eriksson, lokalsamordnare, 9234 eller 072-216 16 77.

Andra kontor

Innehållet kommer att uppdateras.