Är du medarbetare på Tillväxtverket? Logga in och se mer. Logga in
Kom igång med dator och telefon
Här hittar du allt du behöver för att komma igång med din dator och telefon. Du får också en överblick av våra standardverktyg och hur de är tänkta att användas.

Här har vi också samlat några praktiska saker som det kan vara bra att göra tidigt. Sist, men inte minst, får du veta hur du kan lära dig mer om våra arbetsverktyg och få hjälp om instruktionerna inte räcker till.
Kom igång med din mobil
Med hjälp av denna guide kan du få igång din telefon. Har du frågor, prata i första hand med din fadder eller någon kollega på din enhet. Kan de inte hjälpa dig, se rubriken Support längre ner på denna sida.
1. Starta din telefon
Stoppa inte i SIM-kortet ännu.
2. Följ guiden "Ställ in din iPhone".
När du har genomfört alla stegen i guiden har du installerat Telia Touchpoint Plus för telefonen (app för interna samtal), Microsoft intune-företagsportal (app för nedladdning av Office365-funktioner) och vårt mejlprogram Outlook.
Gå till sidan Ställ in din iPhone Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
3. Sätt i SIM-kort
Sätt i SIM-kortet och knappa in pinkoden. Nu är telefon klar att använda. Det återstår dock några steg innan din telefonen fungerar effektivt.
4. Gå in i appen Företagsportalen
Här laddar du ner de appar du behöver för ditt arbete.
5. Konfigurera Outlook
Gå till sidan Mailsynk i telefonen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
6. Optimera Touchpoint Plus
Via Touchpoint kan du enkelt hitta telefonnummer till kollegor, koppla ur telefonen, se vem som ringt och lyssna av telefonsvar. För att Touchpoint ska fungera optimalt - följa guiden "Touchpoint - skicka ut välkomst-sms".
Gå till sidan Touchpoint - skicka ut välkomst-sms Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
7. Behöver du fler appar - skaffa ett Appel ID
Om du ska ha fler arbetsrelaterade appar behöver du skaffa ett Appel ID med din arbetsmejl. Instruktion för detta finns på sidan "Apple-ID och övrig support för iPhone och iPad".
Kom igång med din dator
1. Logga in
Logga in i din dator och på ditt konto på medarbetarsidorna. Du får inlogg och lösenord av din fadder.
2. Ändra lösenordet
Ändra ditt lösenord till ett personligt lösenord. Gå till sidan Verktyg och välj "Byt lösenord i KAP" i rullisten.
Bra jobbat, nu är du igång!
Läs mer om de verktyg du kan nå via din dator under rubriken Våra standardverktyg nedan.
Våra standardverktyg
Här är en överblick av våra standarverktyg och hur de är tänkta att användas.
Medarbetarsidorna - ett öppet intranät
Medarbetarsidorna här på tillvaxtverket.se är vårt intranät. De flesta sidor är öppna för alla besökare på tillvaxtverket.se. Här hittar du till exempel interna nyheter. Ta för vana att ta del av dem varje dag.
Vi vill också tipsa om funktionen "Söker du någon". Här kan du förstås söka på namn, men också på enhet och arbetsuppifter. Läs mer om vår interna kommunikation under ingången Bra att veta för ditt arbete här på sidan Nyanställd.
Yammer - internt Facebook
Yammer fungerar som ett internt "Facebook" för Tillväxtverket. Gå gärna med i grupper som intresserar dig och bidra med din kompetens.
Sharepoint - samarbetsplattform
Sharepoint är vår gemensamma samarbetsplattform där alla Sharepoint-grupper finns. I Sharepoint kan arbetsgrupper inte bara spara gemensamma dokument utan även arbeta i samma dokument. Det är ägaren av gruppen som kan lägga till dig som en deltagare i gruppen.
OneDrive - personlig arbetsyta
OneDrive är din personliga arbetsyta. Här sparar du som regel ditt eget arbetsmaterial.
H och K - för känsliga uppgifter
Om du har arbetsmaterial som innehåller känsliga uppgifter, till exempel känsliga personuppgifter, så sparar du det i mappen "Personlig konfidentiell info (H: ) Du når H via Utforskaren.
Gruppers gemensamma känsliga uppgifter sparas i mappen "Delad konfidentiell info (K: )" Du hittar denna mapp via Utforskaren om du ingår i en arbetsgrupp som hanterar känsliga uppgifter.
OneNote - digital anteckningsbok
OneNote är din digitala anteckningsbok, som också kan delas med andra. Säkerställ att dina anteckningar i OneNote sparas i molnet på "http:" och inte lokalt på datorn.
Outlook - mejlprogram
Vi använder mejlprogrammet Outlook.
Starleaf - videokonferens
Starleaf är det systemet vi använder för videokonferens. Med hjälp av Starleaf kan du ansluta till ett möte från olika plattformar - till och med din telefon.
Övriga verktyg
Behöver du verktyg som du inte har fått behörighet till? Diskutera frågan med din fadder eller chef. En lista på verktyg och systemansvariga finns under rubriken Behörigheter på sidan IT-system och program.
Bra att göra tidigt
Skapa mejlsignaturer
Det är viktigt att vi har lättlästa, informativa och enhetliga avsändarsignaturer. Instruktioner för mejlsignaturer finns på sidan Mejl - Outlook.
Lär dig boka mötesrum
Mötesrum bokas via Outlook. Instruktioner finns i Support online på sidan Boka ett konferensrum.
Gå till sidan Boka ett konferensrum Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Registrera din tagg så att du kan skriva ut
Innan du kan använda skrivarna behöver du registrera din tagg. Instruktioner finns i Support online på sidan Registrera tagg.
Gå till sidan Registrera tagg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Lär dig arbeta på distans med din Tillväxtverksdator
Har du internetanslutning och din jobbdator så kan du enkelt arbeta på distans. Instruktioner finns i Support online på sidan Vpn för Tillväxtverket-dator.
Gå till sidan Vpn för Tillväxtverket-dator Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Se över din personliga telefoni-profil
Din personliga telefoniprofil vägleder receptionen när de ska koppla samtal och dina kollegor när de ska hitta rätt person internt. Se över dina uppgifter där genom att följa instruktionerna under Uppdatera din personliga profil på sidan Telefoni
Bild till medarbetarsöket
För att få en bild till vårt medarbetarsök tar du en färgbild med vit bakgrund på ditt ansikte (fungerar bra med mobilkamera) och skickar in till webbgruppen i EasIt.
Lär dig mer och få support
Lär dig mer om våra standardverktyg
Du kan lära dig mer om många av våra standarverktyg med hjälp av korta introduktionsfilmer och via vägledningar i utbildningsportalen Lexicon365. Läs mer på sidan Utbildning och support i Office 365. Den når du via länken nedan och via ingången Verktyg här på Medarbetarsidorna.
Gå till sidan Utbildning och support i Office 365
Support online - för frågor om IT och telefoni
Via support online hittar du svar på vanliga frågor kring IT och telefoni. Du når supporten via ingången Verktyg på Medarbetarsidorna. Välj Support online i rullistan. Nedan finns en länk direkt till supporten. Se särskilt ingången Ny på jobbet i toppmenyn.
Gå till sidan Support online Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Superanvändare - kollegor som kan hjälpa till
På varje kontor finns personer som är utbildade till så kallade superanvändare. De kan svara på många av dina frågor om vår IT-miljö. Läs om våra superanvändare under fliken Superanvändare på sidan Support.
Fortfarande problem?
Har inget av ovanstående hjälpt dig? Lägg in ett ärende i Easit.
Fungerar inte din dator alls? Ring IT-support. Läs om Easit och IT-support på sidan Support.
Privat användning av IT-utrustning
Tillväxtverkets IT-utrustning är redskap som vi förfogar över för att kunna göra vårt arbete. Som princip är det därför inte tillåtet att använda utrustningen för att hantera information som inte är arbetsrelaterad. I begränsad omfattning kan den dock användas för privata, icke kommersiella ändamål. Läs mer på sidan Privat användning av IT-utrustning.