Tillväxtverket

Upplev Grünewalds konst på plats

Isaac Grünewald är en central gestalt i svenskt konstliv. Hans produktion var omfattande och nydanande och han hann även vara lärare, konstskribent och debattör. Den 24 november kan vi besöka utställningen på Waldemarsudde, som också är en central plats.

Kvinna i gul sweater med hatt.

Isaac Grünewald, Nina i gul sweater, 1917.

Grünewald föddes i en fattig familj på Söder i Stockholm och blev tidigt uppmärksammad för sin konstnärliga begåvning. En som tidigt stödde hans konstnärliga utveckling var prins Eugen. Därför finns en av Sveriges främsta samlingar av Grünewalds verk just på Waldemarsudde.

Äktenskapet med konstnären Sigrid Hjertén ledde till ett kändisskap även utanför tidens konstkretsar.

”Med vår utställning presenterar museet ny forskning om Grünewalds mångsidiga konstnärskap, om hans konstsyn och förhållande till moderniteten men också om hans sociala nätverk och mottagandet av hans konst. Den visuellt anslående utställningen innehåller flera överraskningsmoment som vidgar bilden av Grünewalds konstnärskap.”

Läs mer här om Isaac Grünewald på Waldermarsudde här!

Den 9 november ordnar KUL även en digital föreläsning om Isaac Grünewald som Sveriges Picasso. Länk till event för digital föreläsning om Isaac Grünewald .


Tid

Den 24 november klockan 17.00. Avresa från kontoret i Stockholm klockan 16.00.

Plats

Waldemarsudde, Djurgården, Stockholm.

Anmälan

Du anmäler dig till Cecilia Bertilsson senast den 20 november.

Du betalar 50 kronor.

Maxtaket för gruppen är 25 besökare.

Kontakt

Cecilia Bertilsson

förnamn.efternamn@tillvaxtverket.se