Tillväxtverket

Vi får en ny Citrix­plattform

Torsdag 14/11 byter vi till en ny version av Citrix. Du når Citrix på samma sätt som tidigare, via länken under Verktyg på Medarbetarsidorna.

Varför en uppgradering?

Uppgraderingen möjliggör att du som användare alltid kommer ha tillgång till den senaste versionen av Citrix. Utseendet är lite annat än tidigare, men du kommer känna igen dig eftersom allt fungerar på samma sätt.

Ny länk för att komma till plattformen

Har du tidigare sparat (bokmärkt) en länk till Citrix behöver du byta ut den. Den nya länken är:

  • https://csf.tillvaxtverket.se/

Startsida och favoriter

En ny funktion är startsidan och favoriter. När du loggat in, byt till sidan APPAR där alla applikationer du har behörighet till ska finnas. Markera dina favoriter genom att klicka i stjärnan. De kommer att visas på sidan HOME, som är din startsida.

En bild på Citrix startsida. Där det står "Du har inte några favoritappar eller favoritskrivbord ännu. Om du vill göra några till dina favoriter går du till Appar eller Skrivbord och klickar eller trycker på stjärnan."

Startsida, utan markerade favoriter.

Office

Även Office uppgraderas. På den nya plattformen används Office 2016.

Dialogrutor

Första gången du startar en applikation kan en dialog visas. Den frågar om tillgänglighet till dina filer och dokument på din dator. Det är Citrix som behöver veta om det är okej att komma åt din hårddisk så att du kan spara ner och hämta filer från din dator. Ange Read and write för att jobba effektivt med apparna i Citrix.

Nyps

Är du en användare av Nyps kan dialog nedanför visas första gången du öppnar applikationen. Klicka alltid på Installera och sedan OK.

Två skärmdumpar av en installationsruta. I den första står det "Ingen konfiguration finns tillgänglig. Vill du installera och konfigurera applikationen?" Så ser man knapparna "Installera" och "Avsluta". I den andra rutan står det "Tryck OK för att starta applikationen." så ser man OK-knappen. 

Information till externa användare

Har du sparat undan en egen länk behöver du uppdatera den. Nypscentralen har tagit fram en Instruktion för åtkomst till Tillväxtverkets webbkontorlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.