Tillväxtverket

Västgötagatan 5, finalist i World Architecture Festival

Ombyggnaden av Västgötagatan 5, den fastighet som Tillväxtverkets kontor i Stockholm är inrymd i, har gått vidare som det enda svenska bidraget inom kategorin kontor i tävlingen World Architecturer Festival. Det är arkitekt­kontoret Equator som står bakom arbetet.

Västgötagatan 5

Equator arbetar med stora cityprojekt, om- och tillbyggnadsprojekt och i det här fallet tog de sig an att förändra byggnaden på Västgötagatan 5 som tidigare inrymde Skatteverkets huvudkontor. Projektet har ett övergripande miljöfokus vilket också har inneburit att det erhållit miljöcertifieringen LEED Platinum.

Resultatet av tävlingen presenteras i Berlin Arena senare i år.

Läs mer om Equators projekt Västgötagatan 5länk till annan webbplats