Tillväxtverket

Livesändningar från EU:s regionalfond

Ingen på Tillväxtverket kan väl ha missat att det är full fart i arbetsgrupperna som jobbar med att lansera perioden 2021–2027 av EU:s regionalfond (Regionalfonden). Under två veckor kröns nu arbetet, som startade redan 2018, av åtta digitala event på Tillväxtverkets livesändningssida.

Stad och träd

Varje program har ett eget event EU-program, utom Nationella regionalfondsprogrammet som deltar i samtliga, och de är samlade i en digital turné. Det sista eventet, för Västsverige, går av stapeln den här veckan, fredagen den 6 maj. När det är slut kommer totalt nära 60 personer ha berättat och svarat på tittarnas frågor om vad den nya perioden innebär i de nio programmen.

Förutom programansvariga och medarbetare i programmen på Tillväxtverket, liksom Fonden för en rättvis omställning och ESF-rådet, medverkar regionerna själva. Även representanter från strukturfondspartnerskapen, och inte minst aktörer som driver projekt deltar. De medverkande har krokat arm för att visa hur programmen hänger ihop med de mål och utvecklingsstrategier Sveriges regioner har satt upp och arbetat fram för att utveckla och stärka regionerna. I det arbetet har ett starkt hållbarhetsperspektiv varit utgångspunkten.

Det är mycket information som ska ut vid samma tillfälle. Katarzyna Zebrowska, kommunikatör på Tillväxtverket, har varit spindeln i nätet för förberedelsearbetet av den digitala lanseringsturnén:

– Vi är inte riktigt vana som myndighet att arbeta med hybridmöten och livesändningar på det här sättet, säger Katarzyna, så det har varit en läroprocess för alla inblandade. Det roligaste är att det blivit lyckat, det har landat till slut.

Hittills har över 1200 personer anmält sig för att titta och lyssna till de åtta eventen för Övre Norrland, Mellersta Norrland, Norra Mellansverige, Östra Mellansverige, Stockholm, Småland och Öarna, Skåne-Blekinge, Västsverige och det Nationella regionalfondsprogrammet. I de tidigare eventen förra veckan har uppemot 160 tittare samtidigt följt en sändning. På så sätt har de kunnat ta del av samlad information från medverkande i både studio och på länk på olika ställen i Sverige.

Livesändningarna

För att se någon av livesändningarna den här veckan, anmäl dig här: Kickoff för EU:s regionalfond 2021–2027 - Tillväxtverket (tillvaxtverket.se)