Tillväxtverket
eu-logotyp

Gör Regionalfonds­programmet Väst­­sverige vad det ska?

En halv miljard investerade kronor, 658 nya heltidstjänster och 2 364 berörda företag. Det är några siffror som nämns i rapporten "Från strategi till verkstad - Regionalfonden i Västsverige".

- Vi har utmaningar, men det har också hänt mycket runt om i regionen, säger Linnea Hagblom, programansvarig för Regionalfondsprogrammet Västsverige.

Omslag rapport

Rapporten.

Bild på Linnea Hagblom.

Linnea Hagblom.

Hon är även författare av rapporten som ska ge en bild av vad programmet har finansierat för insatser i Västra Götalandsregionen och Region Halland.

Den relativt korta och lättöverskådliga rapporten ger läsaren en överblick av det och visar hur insatserna ligger i linje med vad programmet ska göra. Hållbarhet är en viktig aspekt som lyfts och rapporten visar även på hur programmet och projekten har tagit sig an effekterna av corona under 2020.

Regionalfonden investerar i projekt som bidrar till ökad regional konkurrenskraft och hållbar tillväxt. Nu går programperioden mot sitt slut och det är viktigt att få en överblick över programmet. Detta för att göra relevanta prioriteringar och för att fånga upp erfarenheter inför kommande programperiod.

Läs rapporten "Från strategi till verkstad - Regionalfonden Västsverige Öppnas i nytt fönster." här.

Hej Linnea Hagblom!

Varför skrev du den här rapporten?

- Det här är ju en del av vår verksamhet som vi genomför löpande. Men man kan kommunicera vad programmen gör på olika sätt och det här är ett test från min sida för att se om vi kan nå ut på ett nytt sätt.

- Utmaningen är att nå ut med programmet till en bredare målgrupp och att på ett enkelt sätt kommunicera till våra politiker. De har inte så mycket tid och kanske kan det här underlätta för dem. Genom layout och klarspråk kanske vi kan nå ut och få en annan diskussion.

Vad skriver ni då?

- Vi skriver att här går det ganska bra! Det finns många intressanta initiativ som ligger i linje med de mål som är satta. Vi har utmaningar, men det har också hänt mycket runt om i regionen. Vi känner våra aktörer, vi har goda relationer med Regionerna och det finns en uppsjö av företag som deltagit och stärkt sin konkurrenskraft och sin hållbarhet tack vare projekten.

Kontakt

Linnea Hagblom, Tillväxtverket
namn.namn@tillvaxtverket.se