Tillväxtverket

Premiär för

Al Kompis Marknad

Bild på teamet bakom Al Kompis samt gäster i studion

Fredagen den 2 oktober kl 20.00 sänds det första avsnittet av webb-tv-serien Al Kompis Marknad. Gunilla Nordlöf medverkar tillsammans med näringsminister Ibrahim Baylan och Facebooks Sverigechef Sam Rihani. Vi passade på att ställa tre frågor till Gunilla Nordlöf om hennes deltagande.

Varför ville du medverka i Al Kompis Marknad?

– Det finns flera skäl till det. Programmet handlar om ekonomi, företagande och digitalisering som är tre områden där Tillväxtverket bidrar med viktig kunskap och bra insatser för näringsliv och samhälle. Det här var ett unikt tillfälle att få berätta om oss och vår verksamhet, bland annat i relation till coronakrisen. Det var också ett tillfälle att nå ut till arabisktalande i Sverige i kanaler som har många läsare, tittare och följare.

Hur var samtalet?

– Det var väldigt lättsamt och givande. Vi pratade en del om Korttidsuppdraget men också om våra insatser för utrikes födda och om hur viktigt det är att företagen digitaliserar sig, särskilt nu efter krisen. Vi fick också tillfälle att visa en grafisk film med statistik om att mångfalden i näringslivet ökar.

Något annat du vill berätta om från inspelningsdagen?

– Det var spännande att besöka ett mediehus i Sverige som inte är svenskspråkigt. Jag vill önska Al Kompis lycka till med sin verksamhet! Och så hoppas jag många Tillväxtverkare vill se programmet ...

Se programmet på Facebook kl 20.00 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Se programmet på Al Kompis webb-tv-kanal kl 20.00 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fakta om Al Kompis Marknad

Alkompis Marknad är en ny webb-tv-serie om ekonomi och företagande som produceras av Alkompis – Sveriges största mediehus på arabiska

Syftet med Alkompis Marknad är att utbilda och inspirera de ca 600 000 arabisktalande i Sverige att lära sig mer om ekonomi och företagande. Programmet sänds en gång per månad och bjuder in intressanta gäster från näringsliv, politik och myndigheter. Premiären sänds nu på fredag den 2 oktober kl 20.00 på Alkompis Facebook-sida som idag har över 2,2 miljoner följare.