Tillväxtverket

Viktigt att tänka på innan du bokar Omtanken

Det är högt tryck på användningen av idélabbet Omtanken. Under våren har vi flera stora uppdrag där tjänstedesign och agilt arbetssätt används. Därför kommer Omtanken att behövas mer än tidigare. För att vi alla ska nyttja möjligheten att använda Omtanken och som information till nyanställda, påminner vi här om vad du ska tänka på innan du bokar lokalen.

Vad är Omtanken?

Idélabbet Omtanken är en kreativ workshopyta där alla medarbetare på Tillväxtverket ska kunna testa, experimentera och använda mer kreativa grepp. Platsen ska vara lite av en ”kultur- och förändringsmotor” för att arbeta mer innovativt och kundfokuserat. Här kan vi ha en kultur för att våga testa och göra misstag!

Tanken med Omtanken är att både miljön och arbetssätten ska spridas till våra övriga kontor i framtiden. Läs mer om Omtanken

Checklista att tänka på innan du bokar Omtanken:

 • Omtanken bokas inte för ”vanliga” möten.
 • Om ditt möte blir inställt, kom ihåg att avboka Omtanken.
 • Omtanken bokas för aktiviteter som workshop, prototypverkstad, designsprint, användartest, kreativt skapande, kick-off, teambuilding, utvärderingar, lanseringar och show n’ tell. Det innebär aktiviteter där mycket material och större ytor behövs för att kunna arbeta både i mindre grupper och i storgrupp samt för sätta upp material på väggar/whiteboards.
 • Undantag är enheten kommunikation som får använda lokalen för filmning och om du vill boka inför studiebesök i Omtanken (till exempel då annan myndighet vill lära sig om hur vi jobbar i Omtanken).
 • Du bokar minst tre timmar i Omtanken; förmiddag fram till klockan 12.00, eftermiddag från klockan 13 eller hela dagen. Du bokar max fem dagar i sträck för designsprintar.
 • Kortare tider och andra typer av möten kan bokas samma dag via skärmen, om lokalen är ledig.
 • Testrummet, det vill säga det lilla rummet i Omtanken kan endast användas som vanligt enskilt arbetsrum när Omtanken är ledig. I övrigt ingår det rummet i bokningen av Omtanken.
 • Bokning sker i Outlook och godkänns av receptionen i Stockholm.
 • Vid bokning, ange typ av aktivitet och/eller användning. Om tydliggörande krävs för att receptionen ska kunna godkänna kommer bokningen att avslås. Du får då 24 h på dig att svara på förfrågan om tydliggörande.
 • Det går bra att fika i Omtanken, men lunchen äter vi i matsalen.
 • Planera in tid för att återställa rummet efter din bokning! Ställ i ordning allt material på sin rätta plats i den röda arbetsbänken/förvaringen och släng eller ta med använt material. Kaffekoppar och glas städas bort och möbler återställes till sin ursprungsplats (även extra möbler som tagits in tillfälligt i lokalen tas bort). Lokalen ska vara helt återställd och redo att användas av nästa sällskap som bokat lokalen.